Real Madrid dünyayı şaşırtan bir kararla İspanyaMilli Takım Teknik Direktörü Julen Lopetegui'yle 3 yıllık anlaştığını açıklamıştı. Bu anlaşmanın kabul edilebilir olmadığını ve milli takıma saygısızlık olduğunu belirten İspanya Futbol Federasyonu Başkanı Luis Rubiales, Dünya Kupası'na bir gün kala Lopetegui'yle yolların ayrıldığını açıkladı. İspanya Futbol Federasyonu, Dünya Kupası'nda takımın başına Fernando Hierro'nun getirildiğini açıkladı.
 
Basın toplantısından ayrılık kararı çıktı
 
Bu gelişmeler üzerine İspanya Futbol Federasyonu Başkanı Luis Rubiales bugün saat 12:30'da (TSİ) bir basın toplantısı düzenledi. Toplantıda Lopetegui'yle yolların ayrıldığı açıklandı. Rubiales açıklamasında; "Julen Lopetegui ile anlaşmamızı bozmak zorunda kaldık. Çok iyi bir teknik adamdı ancak bu davranışı kabul edemezdik. Her şey bizim bilgimiz dışında gelişti. İhanete uğradığımızı düşünmüyorum ama karar bu olmalıydı. Sonuç ne olursa olsun eleştiri olacak biliyorum, ama federasyon ve ülke değerleri önce gelir. Lopetegui'nin yerine gelen isim en kısa zamanda açıklanacak.' dedi.
 
Lopetegui'nin yerine Hierro getirildi
 
İspanya Futbol Federasyonu, Dünya Kupası'nda takımın başına Fernando Hierro'nun getirildiğini açıkladı.
 
Futbolcular başkanı ikna edemedi
 
İspanyol basınının haberine göre başta Sergio Ramos olmak üzere bazı milil futbolcular Başkan Rubiales'le özel bir görüşme yaparak Lopetegui'yle yola devam etmek istediklerini açıkladılar. Bütün futbolcuların toplu bir şekilde başkana itiraz ettikleri iddia edildi. Fakat başkan kararını değiştirmedi.
 
Ramos: 'Burası kulüp değil, gururunu kenara bırak'
 
Ramos'un başkanla özel konuşarak; 'Burası kulüp değil, biz buraya Dünya Kupası'nı kazanmak için geldik. Bütün bu yaşananlar bize zarar veriyor. Eğer bu duruma kızdıysan bile gururunu boşver ve bizi bırak futbol oynayalım.' dediği iddia edildi.
 
'İhanet..'
 
Ülke medyasında yer alan haberlere göre; İspanya Futbol Federasyonu Başkanı Luis Rubiales, Lopetegui'nin bu kararına oldukça sinirlendiği belirtilirken açıklamanın neden turnuva sonrasına bırakılmadığını anlamadığını belirtti. Rubiales'in resmi açıklamadan yalnızca 10 dakika önce anlaşmayı öğrendiğini, bu nedenle ihanete uğradığını söylediği açıklandı.