Türkiye Dünya Kupası Avrupa Elemeleri I Grubu'ndaki en kilit maçlarından birinde Finlandiya ile karşılaştı.  2018'de Rusya'da yapılacak Dünya Kupası yolunda bu gece bizim için en kritik viraj olan Finlandiya karşılaşmasında hata yapmadık ve mücadeleyi ilk yarıda bulduğumuz gollerle 2-0 galip bitirdik

Dakika 9'da Olcay Şahan'ın asistinde golü atan Cenk Tosun skoru 1-0'a getirdi. Dakila 13'de Selçuk İnan'ın kullandığı kornerde kafayı vuran Cenk Tosun'un kendisinin 2. golünü attı ve skoru 2-0'a getirdi. Karşılaşmada başka gol olmazken mücadele 2-0 sona erdi.

Türkiye bu üç puanla puanını 8'e çıkarttı. Finlandiya ise 1 puanda kaldı. 

Türkiye-Finlandiya maçından dakikalar...

Mücadelede ilk düdük çaldı. 



5. dakikada Finlandiya maçın ilk pozisyonunu yakaladı. Robin Lod'un ceza alanındaki şutunda savunmadan seken topa hareketlenen Perparim Hetemaj'ın ceza sahası dışından kaleye gönderdiği şutunda top kalenin üstünden farklı şekilde auta çıktı.

GOOOOLLL! Dakika 9'da Milli takımımız Cenk Tosun'un golü ile mücadelede 1-0'lık üstünlüğü yakaladı! İsmail Köybaşı'nın sol kanattan ceza alanına gönderdiği ortada ön direkte Olcay Şahan topa dokunarak topu arka diğere gönderdi. Arka direkte topla buluşan Cenk Tosun rahat bir şekilde golü attı. 

GOOOOLLLL! Akın akın geliyoruz! Milli takım dakika 13'de skoru Cenk Tosun'un attığı golle 2-0'a getirdi. Selçuk İnan'ın sağ taraftan kullandığı kornerde kafayı vuran Cenk golü buldu.