Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Akhisar Belediyespor’un kadrosuna kattığı Portekizli Miguel Lopes, yeşil-siyahlı takımda birlikte oynayacağı Custodio ve Vaz Te’nin yanı sıra Türkiye’de top koşturan Quaresma, Bruno Alves ve Nani ile Fenerbahçe teknik direktörü Vitor Pereira ile arkadaş olduğunu, bu yüzden Türkiye’yi yakından izlediğini dile getirdi.

Portekiz Premier Lig takımlarından Sporting Lizbon’dan 1 yıllığına kiralanan 29 yaşındaki Lopes, Türkiye’de olmaktan mutluluk duyduğunu belirtirken şöyle konuştu:

“Teknik direktörüm Cihat Arslan geçen sezon beni izlemiş ve beğenmiş. Sezon sonunda menajerimle irtibata geçtiler, teklif yaptılar. Türkiye’de forma giyen Portekizli arkadaşlarımla konuşup gerekli bilgileri aldım ve teklifi kabul ettim. Akhisar Belediyespor’a verebileceğimin en iyisini vermeye çalışacağım.”

FORMA NUMARASI BOYNUNDA
Akhisar Belediyespor’un yeni transferi Miguel Lopes’ın yeni sezonda 13 numaralı formayı giyeceği bildirildi. Boynunda futbol topunun içine 13 rakamının yazılı olduğu büyük bir dövmesi bulunan ve 13 numaralı antrenman malzemelerini isteyen Portekizli futbolcu, yönetime geçmişte görev yaptığı Sporting Lizbon, Porto, Lyon, Granada gibi kulüplerde de 13 numaralı formayı kullandığını, bu geleneği Akhisar’da da sürdürmek istediğini bildirdi. Bazı kişiler için uğur getirmediği düşüncesiyle tercih edilmeyen 13 numaranın başka talibi olmadığı için yönetimin bu formayı şimdiden Lopes’e ayırdığı öğrenildi.