İlk ihale 5 Kasım 2013'de stadyum inşaatını Hayranoğulları İnş. Taah.  Tic Ltd. şirketi tarafından yapımına başlanırken 21 Aralık 2015'de sözleşme yapacaklarını yerine getirmediği nedeniyle fesh edilmişti.Hukuki sürecinin sona ermesi ile yapılan ikinci ihale ile 22 Mart 2017'de 71 Milyon 240 bin TL'ye May İnş. Taah. Ltd Şti'ne yer teslimi yapıldı ve çalışmalara başlandı ve Akhisar Belediye Spor 5 Sezondur Manisaspor'un 19 Mayıs Stadyumunda oynuyordu. Artık Stadyum hasretini bitirmeye yakın.

Akhisar Arena Spor Kompleski Akhisar'ı simgeleyecek çağdaş high-tech bir yapı olarak tasarlandı.12.000 Kişilik stadyum 2.000 kişilik kapalı spor salonu ve 600 araç kapasiteli kapalı otoparktan oluşmaktadır.

Tribün çatı örtüsü çelik konstrüksiyon ve membranla kompoze edilmiştir.Çelik konstrüksiyon strüktürü ve formu, Akhisar'ın simgesi sayılan zeytin ağacının yapraklarınlarından yaprak biçimli çelik modüllerinin yan yana gelmesiyle şekillendirilmiştir.

Zemin olarak Türkiye'de ender stadyumlarda bulunan hibrit çim yapıldı Muhtemelen Türkiye Süper Lig'in 7.haftasındaki Fenerbahçe maçında açılacak.