Yıldız golcü Samuel Eto’o’nun performansı ve Ocak ayındaki devre arası transferlerine değinen Rıza Çalımbay, "Eto’o  bu sene istediği gibi hazırlanamamış. Sezon öncesi Beşiktaş ile transferi gündeme gelmiş. Konuştuğum zaman bu transferden çok mutlu olduğunu gerçekleşemeyince çok üzüldüğünü ifade etti. Zaten ben gelmeden önce kadro dışıydı. Şu anda bize göre net hazır değil. Oyunun gidişatına göre kendisini son bölümlerde değiştiriyoruz.

Eto'o'ya, Beşiktaş’tan gelen net bir teklif olmuş, son ramakta transfer gerçekleşmemiş. Gerçekleşmeyince çok üzülmüş, tekrardan Şampiyonlar Ligi'nde oynamak istediğini ifade etti.

Antalyaspor kadrosu fena değil ama yeterli değil. Alternatifli bir kadrosu yok, fizik olarak çok çalışmamız gerekiyor. Çok kritik maçlar oynadık, özellikle Rizespor maçını kazanabilirdik. Devre arasında kesinlikle transfer şart. Antalyaspor yönetimine teşekkür etmek istiyorum. Gerçekten güzel işler yapıyorlar. Sadece Antalyaspor’un bugünü değil yarınını düşünerek projeler üretiyorlar. Şu anda devre arasına kadar takviye şansımız yok. Bütün yardımcılarım yurtdışında bende görüşmelerime devam ediyorum. Sağ ve sol kanatta Danilo ile Motta’yı oynatıyoruz, mevkileri olmadığı halde. Sağ ve sol kanat mevkilerine devre arasında takviyemiz olacak.

Kadroyu kendim oluşturmadığım için sıkıntılar yaşıyorum. Biz zaten bu sıkıntıları bildiğimiz için göreve geldik. Çok çalışıyoruz, gol pozisyonlarından yararlanmak için çok çalışmak gerekiyor" ifadelerini kullandı.

Kasımpaşa yönetimine gönderme

Antalyaspor'un bu sezonki hedeflerinden bahseden Çalımbay, "Bu sezon için tek düşüncem Antalyaspor’un ilk 10 içerisinde ligi tamamlaması. Ben geçen sezon bu modelin aynısını Kasımpaşa için demiştim. İlk sezon ilk 10’da bitirelim, ikinci sezon için Avrupa hedefi koymuştum.

Ama maalesef Kasımpaşa yönetimi küçülmeye karar verdi. Hedefler değişti. Antalyaspor yönetimde böyle bir durum yok. Bu yönetim mutlaka yukarıya oynayacak takım yaratacaktır. Az öncede ifade ettiğim gibi bu yönetim uzun soluklu düşünüyor" dedi.