Antalyaspor Başkanı Gültekin Gencer, Ali Yılmaz'ın dün yaptığı açıklamaları üzerine Antalyaspor Yönetim Kurulu adına yazılı bir açıklama yaptı.

Yılmaz'ın dün yaptığı açıklamayı üzüntüyle karşıladığını belirten Gencer, "Antalyaspor A.Ş. yönetimine yapılan ithamlar, 1,5 yıldır Ali Yılmaz tarafından tekrar tekrar ısıtılarak temcit pilavı misali dile getirilmiş, kendisine gerek basın açıklamaları ile gerek sözlü ortamlarda, gerekse de genel kurullarda defalarca cevap verilmiştir. Son açıklamanın en sevindirici yanı ise Sayın Ali Yılmaz'ın bu sefer Ramon Motta transferi gibi birkaç yeni konu ekleyerek az da olsa düşmüş olduğu tekrarlardan sıyrılma belirtisi gösterebilmesidir. Genel kurul 27 Nisan 2016 tarihinde yapılmış olmasına rağmen Ali Yılmaz tarafından bu tarihten sonra tarafımıza herhangi bir başvuru yapılmamış, aradan yaklaşık 1,5 ay geçtikten sonra 6 Haziran 2016 tarihinde yazılı olarak başvuru yapılmıştır. Kendisini de kayıtları incelemek için zorlayamayacağımıza göre, iddia edilen 1,5 aylık gecikmenin sebebini Ali Yılmaz kendisinde aramalıdır. Bunun yanı sıra, kulübümüzün kapısı ilgililere her zaman açık olup, diledikleri zaman gelerek bilgi alabileceklerdir. Kaldı ki, Antalyaspor A.Ş.'nin muhasebe kayıtları her sene düzenli olarak bağımsız denetim firmalarınca denetlenmekte ve bu denetim raporları TFF'ye sunulmaktadır" dedi.

DERNEK SEÇİMLERİ

Antalyaspor Kulübü Derneği seçimlerinde kayıtlı dernek üyelerinin oy kullanacağını hatırlatan Gencer, "Ali Yılmaz'ın da, Nafiz Tanır'ın da, Gültekin Gencer'in de diğer üyeler gibi sadece bir oy hakkı vardır. Ali Yılmaz'ın açıklamasında müteaddit defalar 'kandırıldığını' belirtmesine tarafımızca herhangi bir anlam verilememiştir. Zira, Sayın Ali Yılmaz Antalya'nın sayılı iş adamlarından birisi olup, uzun yılların kazandırdığı tecrübesiyle ortalamanın üzerinde bir algılama yetisine sahip olduğu kanaatindeyiz. Dolayısıyla, bu kadar kolay kandırılabiliyor olması hayatın olağan akışına aykırıdır" diye konuştu.

ETO'O TRANSFERİ

Gencer açıklamasına şöyle devam etti: 

"Samuel Eto'o'nun transferi konusuna gelince, dünya çapında tanınan yıldız futbolcuların transferlerinde oldukça yüksek menajerlik ücretleri ve imza paraları söz konusu olduğu tüm kamuoyunca bilinmektedir. Ancak, Antalyaspor A.Ş.'nin Samuel Eto'o transferinde 1 milyon 500 bin Euro imza parası ödediği şeklindeki dedikodular tamamen asılsızdır. Sameul Eto'o 3 yıllığına senelik 3 milyon Euro üzerinden toplam 9 milyon Euro'luk bir sözleşme ile Antalyaspor'a katılmıştır. Bu transferde de oyuncunun yabancı menajeri Wifred de Happi ve Türkiye hakları sahibi Özkan Doğan isimli menajerlere taksitler halinde toplam 1 milyon Euro menajerlik ücreti ödenmiştir. Metin Korkmaz isimli menajer bu transferde herhangi bir ücret almamıştır. Türkiye'de star olarak dahi kabul edilmeyen birçok oyuncunun transferinde milyon dolarlarla ifade edilen imza paraları ödendiği tüm kamuoyuna yansımaktadır. Menajerlik ücretleri hakeza ortadadır. Milli takımımızda oynayan bir oyuncunun bir kulüpten başka bir kulübe transferinde 2 milyon Euro imza parası kavgası yaşandığı herkesin malumudur. Hali hazırda Samuel Eto'o ve bazı futbolcularımıza hatırı sayılır bonservis bedeli karşılığı gelen teklifler olduğunu da ayrıca hatırlatmak isteriz. Bu olası transferlerden elde edilecek katma değer yeni yönetime tüm tekliflerle beraber sunulacaktır ve ciddi bir transfer bedeli katkısı da yönetimimiz sayesinde sağlanmış olacaktır. Bu durum karşısında, Eto'o transferindeki piyasa rayicine göre cüzi orandaki menajerlik ücretinin halen daha tartışılıyor olması abesle iştigaldir" ifadelerini kullandı.

TRANSFER ÖDEMELERİ

İsmail Aissati'nin menajerine 100 bin Euro ödendiğini kaydeden Gültekin Gencer, "Semih Şentürk, Erman Kılıç ve başkaca transferlerdeki iddialara gelince, Antalyaspor A.Ş. yönetimi olarak şimdiye kadar hiçbir futbolcuya piyasa değerinin üzerinde bir ücret ödenmemiştir, aksine kulübün menfaatleri gözetilerek, birçok transferde yoğun çabalar sonucunda önceki kulüpleri ile olan sözleşmelerindeki ücretlerin altında rakamlarla sözleşmeler imzalanmıştır. 3 liraya imza atacak bir futbolcuya 5 lira teklif edilmesi ve futbolcunun bunu kabul etmemesi halinde transferin yapılmaması iddiası ise mantıksızdır. 3 lira yerine 5 lira teklifini ancak kolayca kandırılabilecek bir çocuk kabul etmez. Yusuf Şimşek ile sözleşme imzalanırken herhangi bir menajerlik ücreti ödenmemiştir, bu sözleşmede herhangi bir menajerin dahi söz konusu olmamıştır. Sezon devam ederken Yusuf Şimşek'in sözleşmesi feshedilmek istenildiğinde, kendisi devam eden 3 sezonluk ücretinin ödenmesini talep etmiş, bu noktada da 3 yıllık sözleşme alacağından vazgeçilmesi neticesinde sadece 150 bin TL menajerlik ücreti ödenmiştir. Kaleci Muhammet Onur Parlar'ın transferi ile ilgili mevzuat gereğince önceki kulüplere 300 bin TL yetiştirme tazminatı nakden ödenmesi gerekmekte olup, bu rakamı nakden ödemek yerine oyuncunun menajeri vasıtasıyla iş çözülmüş ve 300 bin TL menajerlik ücreti olarak faturalandırılarak vadelere yayılarak ödenmesi sağlanmıştır.

Ramon Motta, Beşiktaş Kulübü'nde yıllık 1 milyon 100 bin Euro garanti para + maç başı ücretleri karşılığında oynamakta iken, Beşiktaş ile sözleşmesinin karşılıklı olarak sonlandırılması sağlanmış, herhangi bir bonservis bedeli ödenmemiştir. Ömer Şişmanoğlu transferi içinde kulübümüz ile yıllık 2 milyon + maç başı karşılığında sözleşme imzalanmış, futbolcunun yıllık ücretinde takribi 500 bin Euro bir indirim yapılması sağlanmıştır. Josip Kvesic'e de 115 bin Euro bonservis bedeli ödenmiş, menajerlik ücreti yoktur" açıklamasında bulundu.