Spor Toto Süper Lig'de 2015-2016'nın ilk 9 haftasında 15 puan toplayan Atiker Konyaspor, bu sezon aldığı 10 puanla, geçen dönemin gerisinde kaldı.

Geçen sezon gösterdiği performansla adından sıkça bahsettiren Konya ekibi, 2016-2017 sezonuna Çaykur Rizespor deplasmanında başladı. Yeşil-beyazlılar, Karadeniz ekibi karşısında 1-1 beraberliğe razı oldu. İkinci haftada son şampiyon Beşiktaş ile sahasında karşılaşan Atiker Konyaspor, 2-2'lik eşitliği bozamadı.

Daha sonra deplasmanda karşılaştığı Antalyaspor'u 3-1 yenmesini bilen ve taraftarına ilk galibiyeti armağan eden Konya ekibi, 4. haftada Gençlerbirliği ile evinde 1-1 berabere kaldı, 5. haftada ise deplasmandaTrabzonspor'a son anlarda yediği golle 1-0 mağlup oldu. Saha ve seyircisi önünde çıkış arayan teknik direktör Aykut Kocaman ve yeşil-beyazlı futbolcular, 6. haftada Adanaspor'u 1-0 yenerek rahat bir nefes aldı.

Spor Toto Süper Lig'in 7. haftasında lider Medipol Başakşehir ile deplasmanda karşılaşan yeşil-beyazlılar, 1-1 berabere kaldı. Daha sonra Fenerbahçe ile sahasında karşılaşarak 1-0 yenilen Atiker Konyaspor, bu hafta da Bursaspor'a deplasmanda 2-0 mağlup oldu.

Süper Lig'in ilk 9 haftalık periyodunda 10 puan toplayan Atiker Konyaspor, aynı periyotta geçen sezonun 5 puan gerisinde kaldı. Yeşil-beyazlılar, geçen sezon aynı hafta diliminde 15 puan toplamış ve 6. sırada yer almıştı.

Ligde 9. haftalar itibarıyla geçen sezon 11 gol atıp,13 gol yiyen Konya ekibi, bu sezon ise attığı 9 gole karşılık kalesinde 10 gol gördü.

Bu süreçte UEFA Avrupa Ligi H Grubu'nda da 3 maç oynayan Atiker Konyaspor, 1 puanla grubun son sırasında bulunuyor.

"Eski gücümüze ulaşacağız"

Konyaspor Kulübü Basın Sözcüsü Erhan Gökmen, Bursaspor maçında ellerine geçen fırsatları değerlendirme konusunda başarısız olduklarını söyledi.

Zorlu bir süreçten geçtiklerini belirten Gökmen, AA muhabirine yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

"Hiç kimsenin şüphesi olmasın ki en kısa zamanda toparlanıp eski gücümüze ulaşacağız. İlk yarı hedefimiz 25, sezon sonu hedefimiz 55 puan. Buna ulaşma konusunda hiçbir tereddüt ve şüphemiz yok. UEFA Avrupa Ligi'nde Braga, Spor Toto Süper Lig'de ise Kasımpaşa ile karşılaşacağız. Bu maçlardan alacağımız puanlarla inşallah yeniden çıkışa geçeceğiz. Bu dönemde taraftarımızdan sabır ve destek bekliyoruz."