Almanya Kupası son 16 turunda Bayern Münih, Bundesliga ekiplerinden Wolfsburg'u ağrladı. Güçlü rakibini 1-0 yenen Bayern, adını çeyrek finale yazdırmayı başardı.

Karşılaşmaya as kadrosuyla çıkan ev sahibi ekip, 90 dakika boyunca sahanın tek hakimiydi ve bu üstünlüğünü skora yansıtmasını bildi. Yedek ağırlıklı bir kadroyla maça çıkan yeşil-beyazlılar ise karşılaşma boyunca pek varlık gösteremedi.

Maçın 18. dakikasında sahneye çıkan Douglas Costa, attığı golle takımını 1-0 öne geçirdi. Brezilyalı oyuncunun golünden sonra topa sahip olma düşüncesini ön plana çıkan Bayern, rakibinin oyuna ortak olmasına izin vermeden üstünlüğünü devam ettirdi.

Ara transfer döneminde Mainz'dan Wolfsburg'a giden milli oyuncumuz Yunus Mallı, karşılaşmanın 46. dakikasında oyuna girerken; eski Beşiktaşlı Mario Gomez de 61. dakikada oyuna dahil oldu.

Wolfsburg hücumlarına hareket getirmesi beklenen iki oyuncu da güçlü Bayern savunmasını aşmakta zorlanınca karşılaşmadan galip ayrılan taraf, 1-0'lık skorla ev sahibi ekip oldu.