Xavi, Phillipe Coutinho'nun Barcelona'ya çok yakışacak bir transfer olduğunu açıkladı, Brezilyalı'nın Camp Nou seviyesine çıkabileceğinden şüphesinin olmadığını belirtti

Brezilyalı oyuncu kurucu son dönemde manşetlerde bol bol yerini alıyor, haberlere bakılırsa harika performansı La Liga'dan bazı ekiplerin Premier Lig'in yıldız ismine iştahla bakmasına sebep oluyor.

Barcelona seviyesinde olmanın ne demek olduğuna dair dünyanın en bilgili isimlerinden sayılabilecek Xavi, Sambacı yıldızı özel bir oyuncu olarak niteledi ve şu anki formuyla Avrupa'nın en iyi orta sahalarından biri olduğunu belirtti.

24 yaşındaki oyuncunun Barcelona'yla adının geçmesine de hiç şaşırmadığını belirten Dünya Kupası sahibi, Coutinho'yu Luis Enrique'nin ekibini geliştirebilecek kadar kaliteli seçkin bir grup futbolcu arasında saydı.
Ancak Katalan yıldız, Coutinho'ya aynı zamanda transfer için acele etmemesini de tavsiye edip her zaman şimdiki işine odaklanmasının ve seviyesinin düşmesine izin vermemesinin önemine dikkat çekti.

Goal'e konuşan Xavi, "Coutinho özel olduğunu düşündüğüm bir oyuncu ancak Klopp'la çalışması sayesinde daha da başka bir seviyeye çıktı. Şu anki formuyla Avrupa'da ondan daha iyi bir orta saha oyuncusu yok" ifadelerini kullandı.

Barcelona'yla adı geçmesi konusundaysa Katalan efsane, "Bu seviyede bir futbol oynarken bunların konuşulması normal ama şimdilik bunlara kulağını tıkaması, işine odaklanması gerekiyor, çünkü Liverpool'un bu sezon gerçekten şampiyonluk şansı var" diyerek Coutinho'ya öğüt vermeyi ihmal etmedi.

"Barcelona'yı daha iyi bir takım yapabilecek çok az oyuncu var ama bana sorarsanız bu formuyla o, bu oyunculardan biri" diyen Xavi, "Teknik açıdan çok iyi, Barcelona'nın felsefesine çok uygun bir kumaşı var" ifadelerini kullanarak Brezilyalı'ya mesajı gönderdi.

Coutinho bu sezon Liverpool formasıyla çıktığı 11 maçta attığı 5 gol, yaptığı 5 asist oynadığı harika futbolla göz kamaştırıyor.