Kulübün internet sitesinden yapılan açıklamada, "Sarı-kırmızılı  takımın geçen sezon Serie A'da 3. sıraya, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde ise yarı  finale yükselmesinde rehberlik eden Di Francesco, kulübe yönelik taahhüdünü 30  Başkent ekibinde görevine devam ettiği için çok mutlu olduğunu  belirten 48 yaşındaki İtalyan teknik adam, "Başkan ve yöneticilerin bana duyduğu  güven beni çok gururlandırıyor. Onların güveninin karşılığını geçenkinden daha da  heyecan verici bir sezonla vermeyi umuyorum." ifadelerini kullandı.
 
Roma Kulübü Başkanı Jim Pallotta ise Di Francesco'nun sözleşmesini  uzatmalarının onun yeteneklerine olan inançlarının bir kanıtı olduğunu aktararak,  "Geçen sene Di Francesco'yu görevlendirdiğimizde, hem takımın ana oyuncularının  en iyi performans sergilemesini hem de genç yeteneklerin daha da  iyileştirilmesini sağlayacak birini istediğimizi söylemiştim. Bence Di  Francesco'nun burada teknik direktör olarak ilk sezonunda bunların her ikisini de  başardığı aşikar. Eusebio'nun projeye sağladığı istikrar ve süreklilik önemli."  şeklinde görüş belirtti.
 
Futbolculuk kariyerinde 1997-2001 yıllarında Roma forması giyen Di  Francesco, geçen sezon başında sarı-kırmızılı takımın teknik direktörlüğüne  getirilmişti.