Beşiktaş, özellikle döviz kurlarındaki yükseliş nedeniyle mali disiplini sağlamak amacıyla bazı oyuncuları elinden çıkartmaya sıcak bakıyor. Bu listesinin en başında ise geçtiğimiz yıl alınan ancak beklenen performansı gösteremeyen ve maliyeti oldukça yüksek olan Alvaro Negredo ile Dünya Kupası'nda yıldızı parlayan Domagoj Vida bulunuyor.

Dünya Kupası’nda gösterdiği performansla büyük beğeni kazanan Vida’nın, son anda İngiliz devi Arsenal’e transferi yatmıştı. Ancak Hırvat stoper için şu anda İspanyol ekibi Sevilla ve bir İtalyan kulübünün devrede olduğu belirtiliyor. Beşiktaş yönetiminin gelen teklifleri yetersiz bulduğu ve yükseltilmesini istediği belirtildi.

Satışı gündemde olan bir diğer oyuncu da Negredo. İspanya’ya dönmek isteyen golcü oyuncu henüz kulüp bulabilmiş değil. Ancak Beşiktaş oyuncu için istediği 3 milyon euroluk bonservis bedelinde indirime gitmeye sıcak bakıyor. Negredo’yu isteyen tek kulübün ise İspanyol ekibi Rayo Vallecano olduğu belirtiliyor. Transferdeki tek sorunun Alvaro Negredo'nun siyah-beyazlı eipte aldığı yıllık 4.2 milyon euro'nun İspanyol ekibine fazla gelmesi olarak gözüküyor.

Kaynak - Akşam