Premier Lig'in başarılı ekibi Manchester City'nin başına Pep Guardiola'nın geçmesiyle birlikte takımda kaleci mevkisinde problem çeken İngiliz devi bu sorunu çözmek için rotasını İspanya Ligi ekiplerinden Atletico Madrid'de forma giyen başarılı kaleci Jan Oblak'ı, sezon sonu kadrosuna katmak için girişimlere başlayacak.

Geçtiğimiz yaz transfer döneminde İngiliz yıldız kaleci Joe Hart'ı İtalya Ligi ekiplerinden Torino'ya kiralayan Manchester City, Hart'ın yerine geçtiğimiz sezon harika bir performans sergileyen Barcelona'nın kalecisi Claudio Bravo'yu transfer etmişti. Premier Ligde bu sezon toplamda 26 gol yiyen ve geçtiğimiz hafta Everton'a 4-0 yenilen Manchester City'de eleştiri okları kaleci Claudio Bravo'ya çevrilmişti.

Arsenal, Manchester United, ve Chelsea'nin da peşinde olduğu 24 yaşındaki Slovenyalı kaleci Jan Oblak için, yaz transfer döneminde Manchester City'nin çok ciddi bir teklif yapması bekleniyor.

24 yaşındaki Sloven kalecinin Atletico Madrid'den serbest kalma bedeli yaklaşık 100 milyon euro. Eğer Manchester City teklif yaparsa ve transfer gerçekleşmezse, bu transferin en büyük engeli Atletico Madrid'in takımından önemli bir parçayı bırakmamak istemesi.