Avrupa'da futbol şöleni tüm hızıyla sürüyor. Birbirinden çekişmeli liglerde takımlar şampiyonluk için kıyasıya mücadele ediyor. Avrupa'da birbirinden çekişmeli onlarca ligde şampiyonluk yarışı kıyasıya sürerken, Almanya'da Bayern Münih farkı, İngiltere'de Leicester City fırtınası, İspanya'da 3 büyük takımın yarışı ve PSG'nin Fransa'daki akıl almaz performansı, futbolseverlere adeta futbol şöleni yaşatıyor. Avrupa'nın devleri liglerinde arka arkaya aldığı galibiyetlerle dikkat çekiyor.

BAYERN MÜNİH'İN TEK MAĞLUBİYETİ BULUNUYOR

Almanya Bundesliga'da Bayern Münih'in liderliği sürüyor. Çıktığı 20 karşılaşmada 17 galibiyet, 2 beraberlik, 1 de mağlubiyeti bulunan Bavyera ekibi, 5 haftadır mağlubiyet yüzü görmedi. Son olarak 15. haftada deplasmanda Mönchengladbach'a yenilen Bayern, bu yenilgi sonrası 4 hafta üste üste galibiyet aldı. Panzerler geçen hafta seriyi bozdu ve Bayer Leverkusen ile deplasmanda 0-0 berabere kaldı. 53 puanla en yakın takipçisi Borussia Dortmund'a 8 puan fark atan Bayern, Almanya'da şampiyonluğun en güçlü adayı olarak gözüküyor.

İNGİLTERE'DE LEICESTER CITY FIRTINASI

Leicester City, İngiltere Premier Lig'e aldığı flaş galibiyetlerle damga vurmaya devam ediyor. Son olarak ligin 25. haftasında konuk olduğu Manchester City'i 3-1 mağlup eden Leicester, puanını 53'e yükselterek zirvedeki yerini korudu ve en yakın rakibi Tottenham ile arasındaki puan farkını 5'e çıkardı. Bu sezon aldığı flaş galibiyetlerle tüm sporseverlerin sempatisini kazanan Leicester ekibi, şampiyonluğun da en büyük adayı olduğunu kanıtladı. Ligde yalnızca 2 mağlubiyeti bulunan Leicester, son olarak Liverpool deplasmanında 1-0 kaybetmesinin ardından son 7 maçtır mağlubiyet yüzü görmedi. Leicester bu performansını sürdürmesi durumunda ligin bitimine son 3 hafta kala deplasmanda oynayacağı Manchester United ve Chelsea maçlarının şampiyonluk yolunda belirleyici olması bekleniyor.

İSPANYA'DA 3 TAKIMLI YARIŞ

İspanya La Liga'da 3 takımlı şampiyonluk yarışı sürüyor. 22. hafta itibariyle 54 puanla lider durumda bulunan Katalan ekibi Barcelona'yı, 51 puanla Atletico Madrid, 50 puanla da Real Madrid takip ediyor. Arda Turan'lı Barcelona, ligde son olarak Sevilla deplasmanında 2-1 mağlup olmasının ardından 15 maçtır yenilgi yüzü görmedi. Atletico Madrid'in ise 5 maçlık yenilmezlik serisini geçtiğimiz hafta Barcelona bozmuştu. Madrid ekibi, Barcelona'ya deplasmanda 2-1 yenilerek 5 maç sonra mağlubiyetle tanışmıştı. Atletico Madrid son maçında ise evinde Eibar'ı 3-1'lik skorla geçmeyi başardı. Yeni Teknik Direktör Zinedine Zidane ile şampiyonluğa ulaşmak isteyen Real Madrid ise ligde son mağlubiyetini Villarreal'e deplasmanda 1-0 kaybederek aldı. Madrid, 15. haftadaki bu yenilgi sonrası ligde çıktığı 8 maçta, 6 galibiyet, 2 beraberlik aldı.

PSG'NİN AKIL ALMAZ PERFORMANSI DEVAM EDİYOR

Paris Saint-Germain'in (PSG) Fransa'daki ambargosu devam ediyor. Fransa Ligue 1'de 69 puanla lider durumda bulunan PSG, taraftarlarına adeta mağlubiyeti unutturdu. Bu sezon hiç yenilgisi bulunmayan Paris ekibi, ligde son yenilgisini şampiyon olduğu geçen sezonun 29. haftasında Bordeaux deplasmanında 3-2 mağlup olarak aldı. 34 maçlık yenilmeme rekorunu elinde bulunduran Paris, inanılması güç bir performansa imza attı. En yakın takipçisi Monaco'ya 25. hafta itibariyle 24 puan fark atan PSG, üst üste 4. şampiyonluğunu kazanmaya çok yakın.

İTALYA'DA DÜĞÜM BU HAFTA ÇÖZÜLECEK

İtalya Serie A'da ise Napoli'nin liderliği sürüyor. 24. hafta itibariyle en yakın takipçisi Juventus'un 2 puan önünde 56 puanla lider durumda bulunan Napoli, 8 maçtır üst üste galibiyet alarak şampiyonluk yolunda önemli bir eşiği atladı. Bu hafta İtalya, ligin en heyecanlı maçlarından birisi olacak olan Juventus - Napoli karşılaşmasıyla nefeslerini tutacak. 54 puanla Napoli'yi takipte olan Juventus, evinde kazanarak liderliği kazanmak ve şampiyonluk yolunda önemli virajı kayıpsız atlatmak istiyor. Napoli ise puan farkının kapanmasını engellemek için mücadele verecek. 24. hafta itibariyle bu iki takımı 46 puanla 3. sırada bulunan Fiorentina takip ediyor.

HOLLANDA'DA KIYASIYA YARIŞ

Hollanda Eredivisie Ligi'nde ise PSV ve Ajax'ın kıyasıya şampiyonluk mücadelesi devam ediyor. Ligde 22. hafta itibariyle 53 puanla ilk sırada bulunan PSV'yi, 52 puanla ikinci sırada Ajax takip ediyor. İki ekibin en yakın takipçisi Heracles'in ise puanı 38. Hollanda'da ligin bitimine 12 hafta kala PSV ve Ajax'ın dikkat çeken en önemli istatistiği attığı gol sayıları. Ligde 22 maçta 57 gol atan PSV'ye, Ajax 22 maçta 51 gol atarak karşılık vermiş durumda. Ajax aynı zamanda 14 golle ligin en az gol yiyen ekibi konumunda bulunuyor. 16 maçlık yenilmeme serisi bulunan PSV, son 6 maçtır üst üste kazanıyor. Son haftada Feyenoord'u evinde 2-1 ile deviren Ajax'ın ise 6 maçlık yenilmeme serisi bulunuyor. - İSTANBUL