İngiltere Lig Kupası son 16 turunda Liverpool, Tottenham'ı konuk etti. Rakibinden daha iyi bir performans ortaya koyan Liverpool karşılaşmayı 2-1 kazandı ve çeyrek finale yükseldi.

Bu sezon ortaya koyduğu hücuma yatkın futbolla dikkat çeken iki ekibin karşılaşmasında rakibine hem futbol hem de skor olarak üstün gelen taraf ev sahibi Liverpool oldu. Jürgen Klopp'un ekibi ilk dakikalardan itibaren rakibini baskı altına aldı.

9. dakikada Tottenham savunmasında yapılan hatayı iyi değerlendiren Kırmızılar, Daniel Sturridge'in golüyle 1-0'lık üstünlüğü yakaladı.

Devreyi bu skorla üstün geçen Liverpool, ikinci yarıya da hızlı başladı. 64. dakikada Wijnaldum'un pasında kaleci Vorm'u mağlup eden Sturridge, kendisinin ve takımının ikinci golünü kaydederek skoru 2-0'a getirdi.

75. dakikada Lucas'ın Lamela'yı düşürmesiyle kazanılan penaltı atışını Janssen gole çevirdi ve Tottenham skoru 2-1'e getirdi.

Kalan dakikalarda panik yapmayan Liverpool üstünlüğünü korudu ve sahadan 2-1'lik zaferle ayrılarak ismini çeyrek finale yazdırdı