Süper Lig'de mücadele eden birçok kulübün aksine yeni sezona yurt dışı  yerine Türkiye'de hazırlanan Osmanlıspor'da teknik direktör Uygun,Kızılcahamam  kampında gazetecilere açıklamalarda bulundu. Güzel bir ortamda, mükemmele yakın bir kamp döneminin ilk periyodunu  tamamlamak üzere olduklarını belirten Uygun, kuvvet ve dayanıklılık  antrenmanlarını harfiyen yerine getirdiklerini ifade etti. Uygun, oyun anlayışlarını, Osmanlıspor'un hedeflerini futbolculara  benimsetmek adına kampın çok verimli geçtiğini vurguladı.

Kamp çalışmalarını Kızılcahamam'da yapmanızda Batı'nın, Türkiye'ye  karşı tutumu etkili oldu mu?" sorusu üzerine Uygun, "Evet, kesinlikle öyle oldu.  Çünkü Osmanlıspor olarak Avrupalıların, siyonizmin bize uyguladığı politikaya  karşı bir tepkiydi. Hem Türk halkı hem de Osmanlıspor olarak, bunu göstermemiz  gerekiyordu. Dolayısıyla böyle bir tepki verdik. O yüzden de yurt dışında  planladığımız bütün kamp programlarını iptal ettik." ifadelerini kullandı.

Uygun, sözlerini şöyle sürdürdü: "Belki maç anlamında diğer takımlarımız yurt dışında olduğu için  sıkıntı çekiyoruz. Ancak birbirlerimizle oynamaktansa rakiplerle oynamayı tercih  ediyoruz. Bununla ilgili tabii bazı çalışmalar yapılması da gerekiyor. Ülkemizde  çok güzel yerlere sahibiz. Fakat sahalarımız yok. Otellerimiz dünyanın en güzel  otelleri. Zaten doğamızı anlatmamıza gerek yok. O anlamda bir planlama olursa  belki daha da güzel olacak. Hiçbir zaman yurt dışına gitme ihtiyacımız doğmayacak  ama şu an itibarıyla burada olmaktan ve bunun keyfini yaşamaktan mutluyuz."