Premier Lig'de Chelsea'yi zirveye çıkartan oyunculardan Thibaut Courtois bu sezon kurtarış başına 100 bin Pound kazandı.

Haftada 120 bin Pound kazanan Belçika'nın milli kalecisi, Chelsea'nin son altı maçlık etkileyici galibiyet serisi boyunca gol yemediği gibi, neredeyse yere dahi yatmadı.

Chelsea'nin Middlesbrough önünde aldığı 1-0'lık galibiyet takımı Liverpool ve Manchester City'nin önüne geçirerek önemli avantaj sağlamış olsa da Courtois'ya 78'nci dakikada Alvaro Negredo'dan gelen şut dışında iş düşmedi.

Hatta Chelsea'nin son üç maçında Courtois kalesine gelen 17 şutun yalnızca ikisini kurtarma zahmetine katlanmak zorunda kaldı. Southampton'lı Fraser Forster'la beraber bu dönemde ligin en az iş düşen kalecisi olurken bir yandan da kalesinde gol görmedi.

Courtois, Manchester United'a karşı dört kurtarış yapıp bu süreçte en yoğun iş gününü yaşarken Everton, Leicester City ve Burnley gibi takımlar Stamford Bridge deplasmanında Belçikalı eldiveni denemeyi bile başaramadılar.

24 yaşındaki yıldız, bu sezon kalesini en çok gole kapatan Premier Lig kalecisi oldu ama Chelsea'nin bu konuda lig rekorunun sahibi Manchester United'a yetişebilmesi için 8 maç daha kalesini rakiplere kapatıp 2008-09 sezonunda kırılan 14 maçlık egale etmesi gerekiyor.

Courtois bu sezon yaptığı kurtarış başına tam olarak 98 bin 823 Pound kazandı ama maç içinde konsantrasyonunu koruyarak gerektiğinde hazır olmak konusundaki ustalığı düşünülürse bedavadan para kazandığını söylemek haksızlık olur.

Belçika bile Roberto Martinez yönetiminde 3-4-3'e dönmesiyle benzer şekilde etkileyici bir seriye başladı. Courtois milli formayla son üç maçta yalnızca bir gol yedi ki bu da demek oluyor ki kulüp ve milli takımda son 9 maçta yalnızca 1 gol yemiş.


Kaynak : Goal/Analiz