25 Ağustos’da Kolombiya, Uruguay ve Arjantin‘de ortaklaşa düzenlenen FIBA Amerika Kupası‘nda yer alan Arjantin, turnuvada yer alacağı 12 oyunun isimlerini açıkladı.

Bu kadroda Arjantin‘deki kulüplerde forma giyen 4 oyuncu bulunurken, 4 İspanya, 2 NBA, 1 Çin ve 1 Rusya‘daki takımlarda bulunan oyuncular yer aldı.

Luis Scola (Shanxi Zhongyu Brave Dragons), Facundo Campazzo (Real Madrid) ve Nicolas Laprovittola (Zenit) etrafında kurulan kadroyu coach Sergio Hernandez çalıştıracak.

Eric Flor (Quilmes Mar del Plata- 1993), Jose Vildoza (San Lorenza- 1996), Roberto Acuna (Quimsa -1990) ve Daniel Amigo (Denver Üniversitesi- 1996) coach Hernandez tarafından kadrodan çıkarılan isimler oldular.

Arjantin, hazırlık turnuvası olan Süper 4’ü Brezilya yenerek kazanırken, turnuvanın ilk gününde sol bacağından sakatlanan Scola’nın yine de final kadrosundan çıkarılmadığı görüldü.

27 Ağustos’da Venezuela’ya karşı ilk maçını oynayacak olan Arjantin, B Grubu’nda Kanada ve Virgin Adaları ile grup maçlarını tamamlayacak.

FIBA Amerika Kupası’nda A Grubu’nda Brezilya, Porto Riko, Meksika ve Kolombiya, C Grubu’nda ise Dominik Cumhuriyeti, Amerika Birleşik Devletleri, Panama ve Uruguay mücadele edecek.

Şampiyona’nın yarı final ve final karşılaşmaları 2 ve 3 Eylül‘de Arjantin’in Cordoba kentinde oynanacak.

Arjantin’in 12 kişilik kadrosunda şu oyuncular yer alıyor:

GUARD

Facundo Campazzo (Real Madrid / İspanya)
Nicolas Laprovittola (Zenit /Rusya)
Luca Vildoza (Baskonia / İspanya)

ŞUTÖR GUARD

Nicolas Brussino (Atlanta Hawks / NBA)
Lucio Redivo (RETAbet Bilbao Basket / İspanya)
Maximo Fjellerup (Bahia Basket / Arjantin)

FORVET

Patricio Garino (Orlando Magic / NBA)
Gabriel Deck (San Lorenzo / Arjantin)

POWER FORVET

Javier Saiz (Regatas Corrientes / Arjantin)
Luis Scola (Shanxi Zhongyu / Çin)

PİVOT

Marcos Delia (UCAM Murcia / İspanya)
Tayavek Gallizzi (La Union Formosa / Arjantin)