FIBA Şampiyonlar Ligi Play-Off rövanşında Almanya’da ki ilk maçta 10 sayı farkla yenildiği Fraport Skyliners’ı evinde 20 farkla 72-52 mağlup eden Pınar Karşıyaka, adını son 16 turuna yazdırdı ve eski takım antrenörünün şimdi görev aldığı Beşiktaş Sompo Japan’ın rakibi oldu. Turun ilk maçı 1 Mart’ta İzmir’de oynanacak. Rövanş maçı 8 Mart’ta İstanbul’da yapılacak.

Bir üst tura yükselmek için 8 Şubat’ta Almanya'da oynan maçta 90-80 yenildiği FIBA Europe Cup’ın son şampiyonu rakibi Fraport Skyliners'ı en az 11 sayı farkla mağlup etmesi gereken, salonu dolduran ve yeşil-kırmızlı taraftarının desteğiyle rahat bir skor elde eden Pınar Karşıyaka'da, Green 18, Brown 17 sayıyla galibiyetin ve turu geçmenin mimarı oldu.

Karşıyakalı basketbolcu ve futbolcular, maç sonrası taraftarın isteğini kırmayıp omuz omuza galibiyeti kutladı.Taraftarlar ve oyuncular, kutlamalar esnasında, ‘Mustafa Kemal’in askerleriyiz’, ‘Türkiye laiktir laik kalacak’ diye bağırarak, Mustafa Kemal Atatürk Karşıyaka Spor Salonu’nu inletti.