• Euroleagu’de Fenerbahçe Beko ile Anadolu Efes in durumlarını nasıl değerlendiriyorsunuz? Final Four’a kalırlar mı?


Fenerbahçe Beko’nun bu sene eğer ekstra sakatlık yaşamazsa tekrar Final Four yapıp şampiyon olacağını düşünüyorun. Anadolu Efes bu sene çok motive bazen inişler çıkışlar yaşasada Final Four’un önemli adaylarından. Umarım ve yürekten arzu ederim ki onlar da Final Four yapar.

• Beşiktaş Tbf de nereye kadar gider? Dusko Ivanovic’i beğeniyor musunuz?

Beşiktaş bu sene play of’un içinde kalır. Çok geç kurulmuş olmasından kadro kimyası bana göre çok iyi değil. Buva’dan dolayı tamamen yarı saha basketbolunu benimsediler. Sonradan kadroya katılan J. Rich Beşiktaş’ın bu seviyelere çıkmasını sağladı. Yoksa işleri bayağı zordu.

• NBA’de oynayan oyuncularımıza bakış açınız nasıl? Cedi Osman, Furkan Korkmaz, Ersan İlyasova, Ömer Aşık?

NBA oyuncularımız Cedi yükselen bir grafikle NBA’de tutunmayı başardı. Furkan üst düzey bir yetenek. Ancak büyük fiziksel handikapları var zayıf ve savunma direnci düşük mutlak bu iki alanı geliştirmesi gerekiyor. Ersan artık kariyerinin sonuna yaklaştı ve tüm kariyerini iyi bir NBA forveti olarak tarihe yazdırdı. Ömer’in geçirdiği rahatsızlık maalesef kariyerini çok kötü etkiledi çok üzücü bir talihsizlik.

• Obradovic’i nasıl buluyorsunuz, onun Türkiye ye gelişiyle beraber Türk Basketbolunun bir ivme kazandığını düşünüyor musunuz?

Obradovic Avrupa’nın en kariyerli koçu tartışılması anlamsız. Onu aldığın zaman kesenin ağzını açıp gerekli bütçeyi sağlayacaksın. Ama oda size başarıyı getirecek. Ben onun gelişinin çok Türk Basketboluna çok ivme kazandırdığını düşünmüyorum. Ama Fenerbahçe kulübüne kazandırdığı kesin.

• Avrupa basketbolundan beğendiği oyuncular ve hocalar kimlerdir?

Hocalarla ilgili ben, Türk hocaların Avrupa’nın her yerinde iyi organizasyonlarla çok başarılı olabileceğini düşünüyorum onun için Ergin Ataman, Ufuk Sarıca ve Orhun Ene çok başarılı koçlar. Yabancı Aito Reneses, David Blat diyelim.

• Nasıl bir basketbol anlayışınız var, hücum ve savunma ilişkisini nasıl değerlendiriyorsunuz?

Ben kariyerimin başlarında daha açık saha basketbolunu seviyordum. Ancak şu anda daha dengeli, daha detaylı oynatmaya inanıyorum. Savunma direnci ve detayları her zaman kazandıran ana unsurdur.

Kaynak: Asistbaketbol.com