Cleveland Cavaliers‘ın 2018 NBA Finali serisinin ilk maçında aldığı kalp kıran yenilgi sadece geri düşüp fırsat kaçırmalarına değil, en iyi oyuncularını serinin kalanında etkileyen bir sakatlığa da sebep olmuş.

Golden State Warriors‘ın NBA Finalinde Cleveland Cavaliers'ı 4-0'la süpürmesinin ardından USA Today, LeBron’un serinin son üç maçını sağ elinde ciddi bir ezikle oynadığı haberini verdi. Habere göre sakatlık LeBron’un ilk maçta gelen mağlubiyet sonrası bir set tahtasını yumruklaması yüzünden oldu.

James serinin dördüncü maçı sonrası sakatlığın ciddiyetini medya mensuplarıyla basın toplantısında şu sözleri kullanarak anlattı;

“Ne oldu? Sakatlığa kendim sebep oldum. İlk maç sonrası sinirime hakim olamadım. Çok duygusaldım. Deplasmandaki ilk maçın bizim için önemi büyüktü. Kazansak bize yapacağı katkı büyüktü. Oynadığımız oyun, maç boyu çalınan düdükler… Maçın elimizden alındığını hissettim, böyle bir fırsat bir daha gelmezdi, Warriors‘a karşı deplasmanda ilk maçı kazanmak önemliydi. Duygularımın beni yenmesine izin verdim ve son üç maçı kırık bir elle oynadım. Durum böyleydi.”