Avrupa Voleybol Konfederasyonu’nun (CEV) İtalya’nın başkenti Roma’da düzenlediği yıllık gala gecesinde, Şampiyonlar Ligi kuraları çekildi.
CEV Gala Gecesi’nin ilk bölümünde ödüller sahiplerini bulurken, ikinci aşamada ise gelecek sezon Şampiyonlar Ligi’nde mücadele edecek takımların eşleşmeleri belli oldu.

Kadınlarda Şampiyonlar Ligi’nde 22 ülkeden katılmaya hak kazanan 30 takım, 4 tur üzerinden mücadele edecek.
Şampiyonaya 2 ve 3. turdan katılan Eczacıbaşı Vitra, 2 turda Minchanka Minsk (BLR)-HPK Hameenlinna eşleşmesinin galibiyle oynayacak. Bu turu geçmesi durumunda Eczacıbaşı Vitra, Vizura Belgrad (SRB) ile 4. tura kalma mücadelesi verecek.
Şampiyonlar Ligi’nde 4. turdan katılan Fenerbahçe, C torbasında; Azerrail Bakü (AZE), St-Raphael VarVb (FRA) ve 3. turda 2. koldan gelecek takımla eşleşti.
Geçen sezon finalde kaybeden Vakıfbank ise D torbasında; Dresdner SC (ALM), Uralochka-NTMK (RUS) ve 3. turda 1. koldan gelecek takımla eşleşecek.

Erkeklerde ise 25 ülkeden 36 takımın 4 tur üzerinden yapacağı müsabakaların eşleşmeleri yapıldı.
Şampiyonlar Ligi’ne 3. turdan katılacak olan Arkas, 2. turdaki Selver Tallinn (EST) - Kızıl Yıldız Belgrad (SRB) eşleşmesinin galibiyle karşılaşacak.
Devler ligine 4. turdaki torbalardan giren İstanbul Büyükşehir Belediye Spor Kulübü, A torbasında; Zaksa Kedzierzynkozle (POL), Dinamo Moskova (RUS) ve 2. turda 6. koldan gelecek takımıyla aynı torbada yer aldı.
Halkbankası da, E torbasında; Knack Roeselare (BEL) ile 2. turun birinci ve ikinci kolundan takımlarla eşleşecek.