Fenerbahçe Erkek Basketbol Takımı'nın kaptanı Melih Mahmutoğlu, geçen sezon Avrupa Ligi'nde şampiyonluğu finalde kaybettiklerini hatırlatarak, "Bu sezon THY Avrupa Ligi'nde şampiyon olmak istiyoruz. Tabii bu kolay değil. Çalışarak ve isteğimizi sahaya yansıtarak bunu göstereceğiz." dedi.

Mahmutoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, THY Avrupa Ligi Dörtlü Finali'nin İstanbul'da oynanacak olmasının kendilerine ekstra bir motivasyon sağlayacağını belirterek, şunları kaydetti:

"Hangi ülkeye gidersek gidelim seyircimizin önünde avantajlı taraf biz oluyoruz. Geçen sezon Berlin'de de seyircimizin avantajı oldu. Her zaman söylüyoruz, ortada yarım kalmış bir şey var. Bu sezon bunu tamamlamak istiyoruz. Burada, kendi evimizde destek çok daha fazla olacak. Önemli olan oraya adım adım düşünerek gitmek. Biz çok konsantreyiz. İnşallah ciddi bir sakatlık yaşamadan sezonu tam takım olarak güzel bir şekilde bitiririz. Takımdaki herkes birbirini çok iyi tanıyor. Geçen sezon iyi başarılar elde ettik. Son saniyede kupayı kaybettik."

"Artık Fenerbahçe'nin bir parçasıyım"
Fenerbahçe'nin Anadolu Efes'ten kadrosuna dahil ettiği Ahmet Düverioğlu ise sarı-lacivertli takıma çabuk uyum sağladığını ifade etti.

THY Avrupa Ligi ve Spor Toto Basketbol Süper Ligi'nde hedeflerinin geçen sezona göre daha yüksek olacağını belirten Ahmet Düverioğlu, şu değerlendirmede bulundu:

"Her ne kadar yeni gelmiş olsam da takım arkadaşlarımla aramdaki uyumum genel olarak iyi. Takıma alışmam çok zaman almadı. Kamplarda oyuncularla ve antrenörlerle daha çok tanışma fırsatı buldum. Artık takımın bir parçası oldum."