Fenerbahçe Kadın Basketbol Takımının yanı sıra İstanbul Üniversitesi, Mersin Büyükşehir Belediye ve MBK Doğuş Hastanesi’nin mücadele ettiği 1. Fenerbahçe Topuk Yaylası Kadın Basketbol Turnuvası son günün maçlarıyla tamamlandı.

Turnuvanın 3. maçında Mersin Büyükşehir Belediye ile karşılaşan Potanın Kraliçeleri rakibini 56-50 yenerek turnuvayı 3 galibiyetle namağlup tamamladı ve şampiyon oldu. Fenerbahçe, ilk maçında karşılaştığı İstanbul Üniversitesi’ni 67-38, ikinci maçında karşılaştığı MBK Doğuş Hastanesi’ni ise 59-48 mağlup etmişti.

Turnuvayı, 2 galibiyeti bulunan İstanbul Üniversitesi ikinci, 1 galibiyeti bulunan MBK Doğuş Hastanesi üçüncü ve galibiyet alamayan Mersin Büyükşehir Belediye dördüncü sırada noktaladı.

1.Fenerbahçe Topuk Yaylası Kadın Basketbol Turnuvası’nı şampiyon tamamlayan Fenerbahçe Kadın Basketbol Takımına ve dördüncü olan Mersin Büyükşehir Belediye’ye plaketlerini Fenerbahçe Kulübü Kongre Üyesi Selçuk Yıldırım takdim etti.

Mersin Büyükşehir Belediye’nin takım menajeri Melahat Kuşkonmaz da, Fenerbahçe Kadın Basketbol Takımım Menajeri Didem Akın’a bir plaket verdi.

Fenerbahçe, Mersin Büyükşehir Belediye karşısında maça Pelin Bilgiç, Tuğçe Canıtez, Merve Arı, Melis Gülcan ve Esra Ural beşiyle başladı. İlk periyodu 11-15 geride geçen ekibimiz, soyunma odasına ise 1 sayı farkla 24-23 önde gitti. İkinci yarıda da üstünlüğü elinden bırakmayan Fenerbahçe, üçüncü periyodunu 45-40 önde tamamladığı karşılaşmayı 56-50 kazandı.

İstanbul Üniversitesi ve MBK Doğuş Hastanesi’ne plaketlerini Didem Akın verdi

Turnuvanın son gününün diğer bir karşılaşması ise MBK Doğuş Hastanesi ile İstanbul Üniversitesi arasında yapıldı. Rakibini 78-75 mağlup ederek 1. Fenerbahçe Topuk Yaylası Kadın Basketbol Turnuvası’nı 2 galibiyetle ikinci tamamlayan İstanbul Üniversitesi ile organizasyonu 1 galibiyetle üçüncü tamamlayan MBK Doğuş Hastanesi’nin plaketlerini Takım Menajerimiz Didem Akın takdim etti.