Beşiktaş'ın ismi, son dönemde Avrupa'nın önemli oyuncularıyla sık sık dile getirilmeye başlandı. İngiliz basınında çıkan haberlere göre Arsenal'de son dönemlerde forma şansı bulamayan ve vatandaşı Lacazette'nin gerisinde kalan Giroud'un, 2018 Dünya Kupası'nda forma giymek için takımdan ayrılma kararı aldığı belirtildi. Fransa Milli Takımı yardımcı antrenörü Guy Stephan, Giroud'un durumu ile alakalı yaptığı açıklamada "Olivier Giroud kadromuz için önemli bir isim. Ancak istediğimiz düzeyde takımında forma şansı bulamıyor. Kendisinin buna bir çözüm bulması lazım. Ocak ayında düzenli forma giyeceği bir takıma gitmesi gerekebilir" şeklinde konuştu.

Yıldız oyuncu Fransız Basınına Konuştu :"Neredeyse her gün aklımda Dünya Kupası var. Sahaya çıktığım her an Dünya Kupası şansımı artırmak için elimden geleni yapıyorum. Geçen yaz takımdan ayrılmadıysam, yeteri kadar şans bulabildiğim içindi. Sadece ayrılmış olmak için ayrılmak elbette iyi değil. Ama Ocak ayında kendime bu soruyu tekrar soracağım. Bu durumda doğru çözümü bulup doğru kararı vermek kolay değil. Ama seçeneklerimi değerlendireceğim." dedi.

Ocak ayında Cenk Tosun'un İngiltere Premier Lige gideceği konuşulurken,Beşiktaş'ın forvet hattını Oliver Giroud ile güçlendireceği belirtiliyor.