UEFA Avrupa Ligi'nde 3 ön eleme maçı oynayacak Siyah-Beyazlı ekip, bu karşılaşmalar öncesinde yeni kadrosunu şekillendirmek niyetinde. Savunma oyuncusu Tosic'i Çin'e 5 milyon Euro karşılığında satan Siyah-Beyazlı yönetim, buradan sağlanan kaynakla eksik bölgeleri takviye etmek istiyor.

Şampiyonlar Ligi'ne katılamadığı için maddi olarak dikkatli davranmak zorunda olan Beşiktaş, gelecek vadeden ve parladıktan sonra yüksek fiyata satılabilecek oyuncuların peşine düştü. Beşiktaş transfer komitesinin gündeminde bu sezonun bombası olarak Anderlecht forması giyen Henry Onyekuru bulunuyor.

Bonservisi Premier Lig ekibi Everton'da bulunan genç futbolcu, atletik ve süratli yapısıyla dikkat çekiyor. 20 yaşındaki futbolcu, bu sezon Belçika Ligi'nde Anderlecht formasıyla çıktığı 28 maçta 10 gole imza attı.

Everton'ın geçtiğimiz sezonun başında Belçika ekibi KAS Eupen'den 8 milyon Euro karşılığında kadrosuna kattığı Onyekuru, sol kanat ağırlıklı olmak üzere iki kanatta da forma giyebiliyor. Forvet oynama özelliği de olan 20 yaşındaki oyuncu, ülkesi Nijerya'nın da milli formasını giyiyor.

Onyekuru'yu bir yatırım olarak gören Beşiktaş, genç oyuncunun bonservisini alıp, Siyah-Beyazlı forma ile parlattıktan sonra yüksek bir bonservis ücretiyle satmayı planlıyor.

Yönetim, genç oyuncuyu satın alabilmek için bonservisini 5-6 milyon Euro'ya çekmek istiyor.




Kaynak:Yeni Şafak