Yeni sezonda Şampiyonlar Ligi’nde daha fazla yol almak için çok daha güçlü bir kadro kurmanın yollarını arayan Beşiktaş, en büyük bombayı golcü transferinde patlatmakta kararlı.
 
Listesinde birçok dünya yıldızını barındıran Kartal’ın son gözdesinin, Milan’dan  olduğu ortaya çıktı. Hatta Siyah-Beyazlılar’ın aracılar vasıtasıyla İtalyan devinin kapısını çalıp şartları araştırdığı da gelen haberler arasında.
 
Şampiyonlar Ligi şartı 
 
Bacca konusunda Kartal’ın eli hayli güçlü. Çünkü Milan Kulübü’nün yetkilileri daha önce Trabzonspor’un teklifine, “Evet, yeni bir yapılanma içindeyiz ve oyuncumuzu kiralamak istiyoruz. Ancak siz de takdir edersiniz ki, yakından takip edeceğimiz, Şampiyonlar Ligi’nde oynayan bir takıma düşünüyoruz” yanıtını vermişti.
 
Menaceri de kapıları açtı
 
2015’te Sevilla’dan Milan’a 30 milyon Euro’ya (120 milyon TL) transfer olan Kolombiyalı’nın menaceri Sergio Barilla da oyuncusunun planları hakkında net konuştu. “Avrupa’dan ciddi teklifler var” diyen Barilla, “Bacca’nın önceliği kesinlikle para değil. Amacı sürekli oynayabileceği, Şampiyonlar Ligi’nde yer alan bir kulüp” ifadelerini kullandı.
 
İşte ayrılma sebepleri...
 
Milan’ın Porto’dan Andre Silva’yı alması, Torino’dan Belotti’yi bitirmek üzere olması da Bacca’nın ayrılma nedenlerinden biri olarak kabul ediliyor. Beşiktaş’ın 1 yıllık kiralama teklifine birkaç gün içinde İtalyanlar’ın dönüş yapacağı belirtildi. (Fanatik)