Bu çerçevede Beşiktaş, Uzakdoğu’ya maça gidecek, grup da Kagawa’yı Kartal olmaya ikna edecek.

Başkan Fikret Orman’ın son dönemdeki Uzakdoğu’ya açılma hayali için en güçlü adım dün atıldı. Beşiktaş, Japon medya devi Mainichi ile sponsorluk anlaşmasına imza attı.
Vodafone Park’ta gerçekleştirilen sponsorluk anlaşması törenine Siyah-Beyazlı kulübün başkanı Fikret Orman ile Mainichi Yönetim Kurulu Üyesi Iwasawa katıldı. Japonya’da anlaşmayla ilgili yer alan haberlerde imza bedelinin 10 milyon euro, (1.3 milyar Japon Yeni) olduğu bildirildi. Ayrıca Japon şirketinin, Kagawa’yı Dortmund’dan Beşiktaş’a getirmek için çaba göstereceği, Beşiktaş’ın da Japonya’da grubun yapacağı futbol organizasyonuna katılacağı vurgulandı.

ANLAMLI BİR OLAYIN ARİFESİ 

Başkan Fikret Orman ise imzayla ilgili şu açıklamayı yaptı: Dünyanın en önemli ekonomik pazarlarından bir tanesi Japonya’dır. İki halk birbirini çok sever. Ertuğrul Fırkateyni’nin hüzünlü hikayesinin yıldönümü var iki gün sonra. 16 Eylül 1890’dan bugüne hoş bir tesadüf oldu bugüne denk gelmesi de. Tüm bu sebepler nedeniyle Japon pazarı da bizim hedef pazarlarımızdan bir tanesi. Japonya’nın değerleri ve Beşiktaş’ın değerlerinin örtüştüğünü ve bu nedenle bizi de çok seveceklerini düşünüyorum.

TÜM ORGANİZASYONLAR ORTAK

Yanımda Mainichi’nin Yönetim Kurulu Üyesi var. 147 yıllık geçmişi olan Mainichi, Japonya’nın en eski gazetesi. Ayrıca 50’ye yakın şirketi olan dev medya grubu. Toplam tirajı günde 10 milyonun üzerinde. Spor, sanat, sosyal sorumluluk projelerine büyük destek veriyorlar. Dijital yatırımların oluştuğu bir çalışma hazırlığındalar ve biz de bunun içindeyiz. Bu sene ve önümüzdeki sene şampiyon olup yeniden Uzakdoğu seferine başlayacağız. Yaratacağımız tüm organizasyonları da Mainichi Grubu ile birlikte yapacağız.


Kaynak:Akşam