Beşiktaş'ta ligin ikinci yarısına müthiş bir başlangıç yapan Anderson Talisca, son olarak Karabükspor mücadelesinde rakip fileleri iki kez sarsmıştı. İkinci yarıdaki son 4 karşılaşmada 6 gollük performans sergileyen Brezilyalı futbolcu, bu sezon 31 maç sonunda 14 sayıya ulaştı.

Talisca'nın etkili performansı sonrasında yeniden bonservisinin alınıp alınmayacağı merak edilmeye başlandı. Siyah-Beyazlı yönetim, Brezilyalı yıldız oyuncu Talisca için planını belirledi. Benfica’dan iki sezonluğuna 4 milyon euro karşılığında kiralanan Talisca’nın 20 milyon euro’luk satın alma opsiyonunu düşürmek için Portekiz'in güçlü ekibi Benfica ile temaslarını sürdüren yönetim, yıldız ismi kadrosunda tutmayı hedefliyor.

Sözleşmesindeki 20 milyon euro’luk opsiyonu 31 Mayıs’a kadar kullanma hakkı bulunan Beşiktaş, bu maddeye güvenip sezon sonunu beklemeye geçti. Teknik direktör Şenol Güneş’in de kadroda tutulmasını istediği Talisca'nın bonservisi, takım sezon sonunda üst üste üçüncü kez lig şampiyonluğuna ulaşırsa 20 Mayıs’taki son lig maçı olan Sivasspor karşılaşmasından sonra alınacak.

Yönetim, lig şampiyonluğu halinde Şampiyonlar Ligi’nden gelecek geliri düşünerek bu transferi finanse edecek. Bu sezon sadece ayak bastı parası olarak 12.7 milyon euro gelir elde eden, toplamda ise kazancı 50 milyon euro’yu aşan Beşiktaş, lig şampiyonluğu sonrası Talisca’yı alıp daha da parlatarak ilerleyen dönemde Avrupa’ya daha yüksek bir bedelle göndermenin hayalini kuruyor.

Kaynak - HT Spor