Beşiktaş'ın sezon başında Malaga'ya kiraladığı Denys Boyko Beşiktaş'a geri göndermeye karar verdi.

Kamerunlu kaleci Carlos Kameni'nin arkasında kalan ve bu sezon sadece 5 maçta 450 dakika süre alabilen Ukraynalı kaleci, teknik direktör Michel'in gözüne giremedi.

Malaga, gelecek sezon için Espanyol'un yedek kalecisi Roberto Jimenez Gago ile görüşmelere başladı. İspanyol basınında yer alan haberlerde, teknik direktör Michel ile Olympiakos'ta birlikte çalışan Roberto'nun,gelecek sezon 2. kaleci olması ihtimalinin oldukça yüksek olduğu belirtildi.

KAMENI'DEN BOYKO YORUMU

Kameni, sezonu birlikte geçirdiği Boyko'nun iyi bir kaleci olduğunu vurgularken, "Boyko iyi bir kaleci, Dnipro ve Beşiktaş'ta oynadı. Türkiye'de onu pek izlemedim. İyi bir profesyonel, öğrenmek istiyor ve her gün çalışıyor. İyi zaman geçirdik, birbirimize saygımız var" ifadelerini kullandı.

SATIN ALMA OPSİYONU 6 MİLYON EURO

Boyko bu sezon Malaga'da kaleyi koruduğu 6 maçta tam 14 gol yerken, hiçbir maçta kalesini gole kapayamadı. Beşiktaş'ın 3,3 milyon euro bonservis bedeliyle kadrosuna kattığı, 435 bin euro kiralama bedeliyle Malaga'ya gönderdiği 29 yaşındaki kalecinin satın alma opsiyonu ise 6 milyon euro olarak belirlenmiş.


Kaynak:sporvadisi.com