Beşiktaş'ın başarılı İspanyol kalecisi Fabricio Ramirez, ülkesinde Türkiye'deki günleriyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Marca' ya konuşan Fabri, "Takımda kendimi bir savaşçı gibi hissediyorum. Bizim takımımızda kimse tek başına öne çıkmaz, kimsenin sahada birbirinden farkı yoktur. Karakterimiz bu. Burada Cristiano Ronaldo'lar ya da Messi'ler yok" sözlerini kullandı.

"Beşiktaş Avrupa için rekabet eden, şampiyonluk için oynayan bir takım. İspanya'da Atlerico, Real Madrid ya da Barcelona'da oynamak gibi. Transfer olurken de kupa kazanma fikri beni çekti" diyen Fabri, geçtiğimiz sezon gözyaşlarını tutamadığı Dinamo Kiev maçı hakkında da çarpıcı ifadelerde bulundu.

''Kendimi sahada en güçsüz hissettiğim anlardı" diyen Fabri, "Her şey çok iyi gidiyordu. 5 maçta yenilmemiştik. Dinamo Kiev maçı felaket oldu. Her şey çok ters gitti. Yapacak hiçbir şey yoktu. 6-0 kaybetmek utanç verici oldu" diye konuştu.

Türk futboluyla İspanyol futbolu arasındaki farklara da değinen Fabri, "Arada ağırlıklı olarak taktiksel bir farktan söz edebiliriz. İspanya'da daha taktiksel ve titiz bir futbol oynanıyor. İspanya'da daha kaliteli kulüpler var. Burada ise oyuncular çok mücadele ediyor. Türkiye'de saha içindeki çaba çok önemli" dedi. 

Beşiktaş'taki hedefleri de sorulan Fabri, bu konuda ise şöyle konuştu: "Burada olmaktan mutluyum. Doğrusunu söylemek gerekirse kendimi uzun yıllar burada görüyorum. Kısa vadedeki hedeflerim ise, Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek final oynamak ve milli takıma seçilmek olabilir. Bence milli takım bir futbolcunun kariyerinde yaşayabileceği en güzel şey."

Beşiktaş'taki en önemli oyuncuların sorulması üzerine ise Pepe, Ricardo Quaresma ve Adriano Correia cevapalrını veren Fabri, "Onları eskiden televizyonda görürdüm. Hepsine hayrandım. Şimdi de takım arkadaşlarım" diye konuştu.

Kaynak : Goal.com