Süper ligde ilk 7 haftanın lideri olan Beşiktaş, her kesimden övgülere layık görülürken teknik direktör Şenol Güneş'in o meşhur sihirli değneği bazı oyunculara henüz uğramadı.

Özellikle Mario Gomez,Gökhan Töre,Oğuzhan Özyakup,Cenk Tosun ve Necip gibi oyuncular Şenol Güneş ile adeta yeniden doğarken dört oyuncu var ki henüz Güneş'i göremedi.
Pedro Franco'ya Güneş hiç doğmayacak gibi
Bu sezon 7 lig 2 Avrupa maçında ilk 18'e dahi giremeyen Pedro Franco, Güneş'i göremeyenler listesinin bir numarasında.

Geleceğin stoperi ve Beşiktaş'ın milyonlar kazanabileceği bir oyuncu gözüyle bakılarak transfer edilen Kolombiyalı Pedro Franco bu sezon hayal kırıklığının adeta zirvesinde oturuyor.

Geçtiğimiz sezon Biliç'in prenslerinden biri olan ve Beşiktaş'taki performansı ile Kolombiya Milli Takımına kadar yükselen Pedro Franco'nun bu sezon adeta 'yok'ları oynaması büyük bir soru işareti doğuruyor.

Şenol Güneş'in stoper mevkiinde kesinlikle ve kesinlikle süratli bir oyuncu isteği, Pedro Franco'nun değil yedek kulübesi, Beşiktaş'ın maç yaptığı statları bile henüz görememesine sebep oldu. Franco'yu hem sürat hem hamle yeteneği olarak ağır bulan Şenol Güneş Kolombiyalıyı açık bir şekilde kadroda hiç düşünmüyor.

Miloseviç zaman zaman kadroya giriyor
Kendini gösteremeyen oyuncuların ikinci sırasında yine bir stoper bulunuyor.
Geçen sezon devre arasında İsveç'ten transfer edilen ve gelir gelmez geçirdiği sakatlıkla sezonu kapatan Miloseviç bu sezondan istediğini henüz bulabilmiş değil. Zaman zaman ilk onsekize girse bile henüz, herhangi resmi bir maçta sahaya ayak basamayan Miloseviç, Güneş'i göremeyenler listesinde ikinci sırada.

Yaz dönemine İsveç U 21 Milli Takım ile Avrupa şampiyonu olan Miloseviç, kampa ve sezona hazır durumda gelmesine rağmen beklenen performansın altında kaldı ve Şenol Güneş'in kafasındaki Rhodolfo-Ersan ikilisini zorlayamadı.

Miloseviç ve Pedro'nun önlerindeki bir diğer engel ise sol bek Tosiç'in stoper oynayabilme özelliğinin olması ve Şenol Güneş'in olası durumlarda Tosiç'i maç esnasında oyuncu değişikliği yapmadan stopere kaydırabilmesi olarak görülüyor.

Motta bir maç ilk onbir oynadı sonrasında yok
Teknik direktör Şenol Güneş'in düşünmediği oyuncuların üçüncü sırasında Ramon Motta bulunuyor.

Motta sezonun ikinci haftasındaki Trabzonspor maçında 90 dakika sahada kalarak Güneş'i az biraz olsa da gördü. Ama bu maçtaki performansı Şenol Güneş tarafından kalan maçlar için yeterli görülmeyince diğer 8 resmi maçta kadroya dahi giremedi.
Mustafa Pektemek sadece 6 dakika şans buldu
Güneş'i göremeyenler listesinin dördüncü sırasında Mustafa Pektemek var.

Beşiktaş'ta oynadığı 4 sezonda oynadığı futboldan çok yaşadığı sakatlıklar ile sütunlardan düşmeyen ve sağlam olduğu haftalarda da Biliç'in vazgeçilmezi olan Pektemek, Mario Gomez ve Cenk Tosun'un üstün performansı neticesinde adeta unutuldu.
Bu sezon sadece Gaziantepspor, Gençlerbirliği ve Skenderbeu maçlarında onsekiz kişilik kadroya dahil olan Pektemek Skenderbeu maçının son 6 dakikasında oynama şansı elde etti ve diğer maçlarda kadroya dahi giremedi.
Bu dört futbolcu da çalışmalarını büyük bir hırs içinde sürdürse de devre arası veya sezon sonu transfer döneminde takımdan ayrılacak isimlerin başında geldikleri de bir gerçek olarak duruyor.

DHA