Siyah-Beyazlılar’ın yeni sezon çalışmaları sırasında sakatlık yaşayan Gökhan Gönül, kaval kemiğinden yaşadığı sorun sebebiyle operasyon geçirmişti.

32 yaşındaki futbolcunun sahalardan en az 1 ay uzak kalacak olmasının ardından teknik direktör Şenol Güneş’in elinde sağ bek bölgesinde sadece Andreas Beck kalmıştı. Alman futbolcunun Süper Kupa’da Konyaspor’la oynanan karşılaşma ve geçen hafta Antalyasporla oynanan Spor Toto Süper Lig mücadelelerindeki performansından memnun kalmayan Güneş’in, transfer dönemi bitmeden yönetimden bu bölgeye de takviye yapılmasını istediği belirtildi. Bu gelişmenin ardından isim arayışlarını sürdüren Kara Kartal’ın gündemine, İngiltere Premier Lig ekibi Arsenal’in Fransız sağ beki Mathieu Debuchy’yi aldığı bildirildi.

Arsenal’den ayrılmak istiyor

3 sezondur Arsenal forması giyen Debuchy, son dönemde Arsenal menaceri Arsene Wenger’in kadro alternatifleri arasında yer almaması sebebiyle kulübün genç takımıyla çalışmalara başlamıştı. Yıldız ismin, kariyerine bir başka takımda devam etmeye sıcak baktığı belirtilirken Kartal’ın, bu ismi bonservis bedeli ödemeden renklerine katmayı planladığı öğrenildi. Öte yandan tecrübeli futbolcunun 2.3 milyon Pound’luk (10.4 milyon TL) bir teklife, ‘Evet’ diyebileceği konuşuluyor.