Geçen sezonun başında geldiği Villarreal'de başarılı bir sezon geçiren ancak bu sezon inişli-çıkışlı bir performans sergileyen Demokratik Kongolu golcü için, yönetici Umut Güner'in geçtiğimiz günlerde İspanya'ya gittiği ve Villarreal'le görüştüğü belirtilmişti.

Radyospor'da Özgür Sancar'ın konuğu olan Valle, "Bakambu önümüzdeki yaz Villarreal'den ayrılacak oyunculardan biri. Bakambu ile ilgilenen tek takım Beşiktaş değil, Premier League kulüpleri de ilgileniyor. Everton bu transferde önemli bir mesafe kat etti. Bakambu 15-20 milyon euro arası bir bedelle gidebilir" ifadesini kullandı.

Bakambu'nun Villarreal'deki ilk sezonunda çok iyi bir performans sergilediğini dile getiren Valle, "Bu sezon en kötü performansını sergiledi. Fiziksel problemleri vardı, sakatlıklarıo oldu ve gol oranı da azaldı. Bu sezon 5 gol attı. Geçen sezon daha fazla forma giymiş ve mükemmel bir performans sergilemişti. Son maçlarda geçmiş dönemdeki Bakambu'yu görmeye başladık. İyi bir aksiyon yakaladı, fizik olarak kendini toparladı. Daha önceki dönemlerdeki versiyonuna daha yaklaştı. Gelişmeye açık, ivme yakaladı" dedi. 

Ajansspor