Devre arasında takıma golcü takviyesi yapması beklenen Beşiktaş'ın gündemine gelen bir diğer isim olan Aleksandr Kokorin'in transferinin askıya alındığı öğrenildi..

Zenit'te bu sezon toplam 5 maçta forma giyen ve rakip fileleri 2 kez havalandıran Rus futbolcu için menajerler aracılığıyla görüşmelere başlanmıştı..

Şenol Güneş'in de, özellikleri Cenk Tosun'a benzediği için satın alma opsiyonu ile kiralanmasına onay verdiği 27 yaşındaki santrfor için toplam maliyetin 1.5 sezon için 1.5 milyon olması yönetimi iştahlandırmıştı..

Ancak Kokorin'in önce milli takım otobüsünün şoförüne, ardından da Rusya Ticaret Bakanlığı'nda görev yapan bir mühendise saldırmasının görüntüleri ortaya çıkınca yönetim de bu transferi rafa kaldırdı..

TÖRE'DE BÜYÜK DÜŞÜŞ!

Süper Lig'de şampiyonluk yarışı veren Beşiktaş'ta, İngiltere'den geri dönen Gökhan Töre'den beklentiler hayli yüksekti.
.
Geçtiğimiz yıl West Ham United'a kiralanan 26 yaşındaki futbolcunun piyasa değerindeki düşüş ise dikkat çekici seviyelere gelmiş durumda..

Töre'nin geçtiğimiz yıl 14 milyon euro olan piyasa değeri, bu dönemde 3 milyon euro seviyesine kadar geriledi. Süper Lig'de piyasa değeri düşen futbolcular arasında da Gökhan Töre ilk 3'te yer aldı..

Arda Turan ve Roberto Soldado'nun ardından ligde değeri geçen yıla oranla en fazla düşen 3. futbolcu Gökhan Töre oldu..

ALPEREN SÜRPRİZİ!

Galatasaray altyapısında yetişen Alperen Uysal'ın, kaleci arayışında olan büyük takımların radarına girdiği belitildi. İstanbulspor'da iyi bir performans sergileyen 24 yaşındaki genç kalecinin taliplileri arasında Beşiktaş'ın da olduğu ifade edildi.
.
İspanyol kaleci Fabri'yi İngiltere'ye gönderen Beşiktaş, onun yerini Alperen Uysal ile doldurmak istese de transfer gerçekleşmemişti. İstanbulspor'un göze batan en önemli futbolcusu olan Uysal'ın yükselen formuyla milli takıma da seçilmesi bekleniyor..

LJAJIC GÖNDERİLDİ!

Beşiktaş'ın yapacağı karşılaşmalar için milli takıma davet edilen Ljajic sakatlığı nedeniyle milli takım kampından ayrıldı.
.
Romanya ile pazar günü yapacakları karşılaşmada da forma giyemeyeceği belirtilen Adem Ljajic'in, tedavisinin yapılmak üzere İstanbul'a gönderildiği bildirildi. Siyah-beyazlı futbolcunun sağ bacak kaslarından bir sakatlık yaşadığı belirtilirken, detaylı durumunun buradaki tetkiklerden sonra belli olacağı belirtildi..

YASİN ÖZTEKİN PİŞMANLIĞI

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş sezon başında iki isim üzerinde durmuştu... Bunlardan biri Burak Yılmaz diğeri ise Yasin Öztekin'di. Burak'la görüşmeler son güne kadar sürerken, Yasin'e ise yönetimden veto gelmişti.
.
Beşiktaş'ı uzun süre bekleyen ama karşılık alamayan Yasin, transfer olduğu Göztepe'de ise kariyerinin en verimli günlerini yaşıyor. Güneş ise bedelsiz olarak transfer edilebilecek Yasin'in alınmaması nedeniyle mutsuzluğunu dile getiriyor..

YENİ STOPER MEDEL

Konya maçında kırmızı kartla oyun dışında kalan Vida takımı zor durumda bırakırken, teknik direktör Güneş de Pepe'nin defanstaki yeni partnerini buldu. Takımın adeta jokeri olan Medel'in, Göztepe maçında cezalı duruma düşen Vida'nın yerine stoperde forma giyeceği öğrenildi.
.
MEDEL'İN MİLLİ TAKIM İSYANI!

Gary Medel ülkesinde şok bir suçlamayla karşı karşıya kaldı. Milli arada Amerika'ya giderek Şili Milli Takımı'na katılan deneyimli oyuncunun, kadronun belirlenmesinde etkisi olduğu iddia edildi. Medel bu iddialar için, "Kimseyi Milli takımda veto etmiyoruz, bizler kabadayı değiliz" diye konuştu.
.
İSTATİSTİK'TE YİNE ZİRVEDE

Siyah beyazlılar geçen sezon özellikle tüm hücum istatistiklerinde ilk sırada olmasına rağmen ligi üçüncü bitirmişti. Kartallar bu sezon da genelde 48.3, iç sahada 57.3 ceza sahasına top atarak bu istatistikte zirvede. İç sahada maç başına 19 şut atan Beşiktaş, genelde 6.3, iç sahada 8.3'lük isabetli şut yüzdesiyle ligin tepesinde yer alıyor.
.
TOPU TUTAMIYOR AMA GOL ATIYOR

Ryan Babel, Süper Lig'in ilk 8 haftasında 4 gol atarken, yaptığı top kayıpları dikkat çekici rakamlara ulaştı. Babel geride kalan 8 haftada maç başına 5.4 kötü kontrol yaparak listede ilk, 3.1 top kaptırmayla da 3'üncü sırada. Hollandalı toplamda 8.5 gibi yüksek bir hata yüzdesiyle oynuyor.
.
ADRIANO'DAN İYİ HABER

Beşiktaş'ta sakatlığı nedeniyle bir süredir takımdan ayrı kalan Adriano'nun, milli aranın ardından tam olarak hazır duruma gelmesi bekleniyor. Ümraniye'de bireysel olarak çalışmalara devam eden Adriano'nun durumunun iyiye gittiği ve haftaya takımla birlikte çalışmalara başlayacağı ifade edildi.
.
OZAN TAKASI

Sezon başında Ozan Tufan'ı almak için F.Bahçe ile temasa geçen siyah-beyazlıların, Ozan için bir kez daha nabız yokladığı öğrenildi. Beşiktaşlı yetkililerin, şu anda F.Bahçe U21 takımıyla çalışan Ozan ile birlikte Soldado için de Gökhan Töre takasını gündeme getirdikleri iddia edildi.


Kaynak:Fotomaç
.