Fikret Orman'ın başkanlığı sürecinde rekor oyuncu satışına imza atan Beşiktaş, sadece son 3 sezonda kasasına tam 79 milyon 860 bin Euro koydu..

Siyah-beyazlılara gelip performansında sıçrama yapan futbolcular, transfer oldukları kulüplerde ise aradığını bulamadı..

Bu listeye son olarak Fabri de eklendi. Premier Lig'de ilk 2 maçta tam 5 gol kalesinde gören İspanyol eldiven daha sonra formayı Sergio Rico'ya kaptırdı..

İşte Beşiktaş'ta zirveye çıkıp ayrıldıktan maziyi mumla arayan isimler..

Demba Ba

Siyah-beyazlıların adına şarkılar bestelediği Senegalli golcü de Beşiktaş'tan sonra dikiş tutturamadı. Çin'de yaşadığı ağır sakatlık nedeniyle performansı gerileyen Ba, Göztepe'de de aradığını bulamadı..

Kartal'ın genç yıldızı Gökhan Töre, kariyerindeki ilk resmi golünü attığı Beşiktaş'tan, Slaven Bilic'le beraber 3 milyon euro'ya West Ham'a gitti. Töre burada beklediği şansı yakalayamayıp yurda geri döndü..

Beşiktaş'ın 2 şampiyonluğunda kale kalede o vardı. İspanya'nın orta sıra takımlarından Deportivo'dan gelip Beşiktaş'ta Avrupa Ligi çeyrek finali yaşadıktan sonra Premier Lig'in yolunu tuttu. Henüz uyum sürecinde olan Fabri, ilk 2 maçta beklentilerin uzağında kaldı..

Beşiktaş'ta gol krallığı yaşayan Mario Gomez ertesi sezon transfer olduğu Wolfsburg'da 12 maçta 1 gol atabildi..

Kariyerinde Bayern Münih geçmişi olan Sosa, uzun süren Ukrayna deneyiminden sonra Beşiktaş'ta Şenol Güneş'in sisteminde yeniden parladı ve 30 yaşından sonra Avrupa'ya bir transfer daha yaptı. İstanbul'dan Milano'ya giden Arjantinli maestro, İtalya'da forma şansı bulsa da Milano'da kalıcı olamadı..

Beşiktaş'ta 6 sezon forma giyen Holosko, 187 maçta 53 gol 25 asist üretti. Slovak yıldız, Beşiktaş'tan ayrıldıktan sonra kariyerinde geriledi ve Avustralya ligi'nde görev yaptıktan sonra Slovakya Ligi'ne geri döndü..

Beşiktaş'ın 2008'de Serie A'dan transfer ettiği Tomas Sivok, uzun yıllar hizmet ettikten sonra bacağının kırılması sonrası gerileme dönemine girdi. Daha sonra Bursaspor ve Petah Tikva formaları giyen Sivok, Beşiktaş performansını bir türlü yakalayamadı.


Kaynak:Fotomaç