25 yaşındaki tecrübeli oyuncu için menacerinden maliyet raporu isteyen Beşiktaş, sonrasında Penarol’le masaya oturup yıldız ismi renklerine bağlamak istiyor.

Yeni sezon öncesinde kadrosunu güçlendirmek için çalışmalarını sürdüren Siyah-Beyazlı yönetim, teknik direktör Şenol Güneş’in raporunun ardından sağ bek bölgesini güçlendirmek için harekete geçmişti.

Bu doğrultuda ilk olarak gündemine Fransa Lig 1 ekibi Lyon’un Brezilyalı oyuncusu Rafael’i alan Beşiktaş, tecrübeli ismin maliyetinin yüksek olması sebebiyle alternatif isimlere yöneldi. Bu doğrultudan menacerler aracılığıyla kulübe öneriler futbolcuları inceleyen Beşiktaş Yönetimi, Uruguay ekibi Penarol’ün başarılı oyuncusu Guillermo Varela’yı gündemine aldı.

AVRUPA'YA DÖNMEK İSTİYOR

Dünya Kupası’nda Uruguay formasıyla görev yapan 25 yaşındaki futbolcu için menacerinden maliyet planlamasını isteyen Beşiktaş, bu ismi düşük bir bedel karşılığında renklerine bağlamak istiyor. Geçen yıl Almanya Bundesliga’da Eintracht Frankfurt’ta, 2 sezon önce de İngiltere Premier Lig devi Manchester United’ta forma giyen tecrübeli oyuncunun, Avrupa’ya geri dönmeye sıcak baktığı belirtildi. Geçen sezon Penarol’de 19 karşılaşmada görev yapan Varela, Uruguay’ın en başarılı oyuncuları arasında gösteriliyor.

Sağ bek hattına ek olarak orta sahanın ortası ve ön libero bölgelerinde de forma giyebilen Varela’nın piyasa değeri 2 milyon Euro civarında bulunuyor. Dünya Kupası’ndaki performansı sonrasında deneyimli isimle, Avrupa’dan birçok takımın ilgilendiği belirtildi.




Kaynak:Ajansspor