İyi bir kanat oyuncusu arayan Siyah-Beyazlı ekipte gündeme gelen son ismin küme düşen Stoke City'nin İsviçreli oyuncusu 26 yaşındaki Shaqiri oldu.

Başkan Fikret Orman'ın Stoke City'li yöneticilerle yaptığı ilk görüşme Beşiktaş'ın Ndiaye'yi istediği şeklinde yorumlansa da, Orman'ın Shaqiri için bilgi aldığı ortaya çıktı.

MASAYA OTURABİLİRİZ

Stoke City'nin İsviçreli yıldızı Xherdan Shaqiri'ye talip olan Beşiktaş, bir süre önce bu oyuncu için yürüttüğü ancak çeşitli sebeplerden askıya almak zorunda kaldığı görüşmelere yeniden başladı.

26 yaşındaki hücum oyuncusunun menajeriyle temas kuran Siyah-Beyazlı yönetim, Stoke City'den ayrılmak isteyen Shaqiri için şartlarını zorlama kararı aldı.

Shaqiri için kendileriyle daha önce temas kuran Beşiktaş'a haber yollayan İngilizler, "Masaya oturabiliriz" dediler.

YILLIK ÜCRETİ YÜKSEK

İsviçre Milli Takımı'yla 2018 Dünya Kupası'nda ter döken yıldız futbolcu, 2015 yazında Inter'den 17 milyon euro bonservis bedeliyle Stoke City'ye transfer olmuştu.

İngiliz kulübü bu sezon Premier Lig'e veda edince başta Shaqiri olmak bazı yıldızları elden çıkarma kararı aldı.

Yıllık 8 milyon euro gibi yüksek bir maaşı olan İsviçreli için gelecek teklifleri değerlendirmeyi düşünen İngiliz kulübü, ilk olarak Beşiktaş'ı davet etti

İsviçre Milli takımında da forma giyen 26 yaşındaki oyuncu, kariyerinde en çok Basel'de forma giydi. 130 resmi maçta 23 gol atan, 27 de asist yapan Shaqiri; üç sezondur görev yaptığı Stoke City'de ise 92 maçta 15 gol attı, 15 asist yaptı ve toplam 30 gole etki etti.




Kaynak:Fotomaç