İlk olarak geçtiğimiz hafta basına yansıyan haberde siyah beyazlı ekibin, Sport Recife forması giyen Osvaldo için bir girişimde bulunabileceği belirtilmişti. Bugün Fox Sports Brasil'in haberine göre Beşiktaş, Dudu'nun ardından şimdi de Osvaldo için resmi teklifte bulunacak. 30 yaşındaki kanat oyuncusunun menajeri Adauto Nazaro'nun şu anda Recife'de olduğu ve Sport Recife kulübü yöneticileriyle transfer teklifini masaya yatıracağı ifade edildi. 

Haberde Türkiye'den bir başka kulübün daha Osvaldo için nabız yokladığı kaydedildi ama takım ismi verilmedi.

Öte yandan Osvaldo'nun menajeri Adauto, Superesportes'e özel bir röportaj verdi ve Beşiktaş'ka görüştüklerini doğruladı. Beşiktaş yönetimi ile görüşme halinde olduğunu söyleyen Adauto, "Şu anda bir İspanyol ekibi de Osvaldo ile ilgileniyor. Oyuncunun transferi için şartları sordular. Bugün Recife'de olacağım. Sport yönetimiyle görüşüp bilgi vereceğim. Birkaç gün içinde resmi teklifin gelmesini bekliyorum. Bence bu teklif gelecek" ifadelerini kullandı. 

Nisan 2017'de Fluminense ile olan sözleşmesini fesheden Osvaldo, bu sezon Sport formasıyla 13 maça çıktı ve 3 gol kaydetti. 

Osvaldo'nun Sport Recife'de mutlu olduğunu ifade eden Adauto, "Taraftarı çok seviyor ve kendini kulübün bir parçası hissediyor. Ama ayrılığı da göz ardı etmiyor. Avrupa'da oynamak her futbolcunun hayalidir. O oynadı fakat yine de hala hayali" dedi.