Devre arasında  Dinamo Kiev'e kiralık olarak gönderilen Denys Boyko, geleceği hakkında Ukrayna basınına açıklamalar yaptı.. Sezon sonunda nasıl bir yol haritası izleyeceği merak konusu olan Ukraynalı kaleci, kulübü Beşiktaş'a mesaj gönderdi.

30 yaşındaki kaleci Boyko'un açıklamaları şu şekilde;

"Umarım Beşiktaş, beni satmak konusunda ılımlı davranır. Eğer bana güvenmiyorlarsa buna uygun davranmalılar.Şu an Beşiktaş'ın sürekli oynayan bir kalecisi var. Yabancı kuralına göre de kadroda Türk pasaportuna sahip bir kaleci olmak zorunda. Dolayısıyla iki yabancı kaleciye sahip olmalarının hiçbir anlamı yok.".

"Bence beni satmak, Beşiktaş için daha kârlı olacaktır. Dolayısıyla Beşiktaş ve Dinamo Kiev'in bu konuda anlaşacağını düşünüyorum.Bu, sadece benim değil, her iki kulübün de arzusu. Dolayısıyla Beşiktaş'ın benim için istediği bonservis bedelinin düşük olmasını bekliyorum.".

2015-2016 sezonunun devre arasında Dnipro'dan 3,3 milyon Euro'luk bir bonservis bedeliyle Beşiktaş'a transfer olan Denys Boyko bekleneni verememiş ve İspanyol ekibi Malaga'ya kiralık olarak gönderilmişti.

Beşiktaş'a döndükten sonra formayı unutan Ukraynalı kaleci, Dinamo Kiev'in yolunu tutmuştu. Boyko, Dinamo Kiev ile çıktığı 10 maçta kalesinde 9 gol gördü.