Beşiktaş'ın sezon başında Porto'dan transfer ettiği Vincent Abuobakar, Portekiz'de gündem oldu. Porto'yu çok sert eleştirdi
Futbolculuk kariyerinin tamamını Porto'da geçiren ve mavi-beyazlılarda yardımcı antrenörlük de yapan Rodolfo Reis'ten eski takımına sert eleştiri geldi.

"Yalancı Olamam"
Bir televizyonda yorumculuk yapan 62 yaşındaki futbol adamı Porto hakkında, "Bazen sokaklarda yürüyorum ve taraftarlar benden Porto'yu daha çok savunmamı istediklerini söylüyor. Ben de "yalancı olamam" şeklinde cevap veriyorum. Umarım Porto ve teknik direktör hakkında iyi şeyler söylerim" ifadelerini kullandı. 

"Porto'ya bunu söylemeye mi geldiniz?"
Porto'nun gol yollarında etkisiz kaldığını ve klastan yoksun olduğunu vurgulayan Reis teknik direktör Nuno Espírito Santo'yu hedef alarak, "Teknik direktör sürekli takımın gol yollarında etkin olmadığından yakınıyor ve bu oyuncuların aklında yer ediyor. Bunu antrenmanda düzeltebilirsiniz ancak Porto'ya bunu söylemeye gelmediniz" diye konuştu.

"Aboubakar'ı Beşiktaş'a nasıl gönderirsiniz"
Sezon başında Gent'ten alınan Belçikalı golcü Laurent Depoitre'ın transferini de eleştiren Reis, "Depoitre'ı alıp Aboubakar'ı Beşiktaş'a nasıl gönderirsiniz?" eleştirilerinde bulundu.

Aboubakar, Porto formasıyla çıktığı 63 resmi maçta toplamda 26 gol atma başarısı göstermişti.

kaynak: ajansspor.com