Beşiktaş başkanı Fikret Orman, "Başkan maaş alacak, onun için tüzük tadili yapılıyor, kulübü satacaklar" iddiaları için, "Bunları duyuyorum ve beni çok üzüyor. Şirket kurulması genel kurul yetkisi ile yapılıyor. Genel kurul senede bir kez toplanıyor. Dönem içinde acil şirket kurmamız, hamle yapmamız gerekiyor. O zaman genel kurulun toplanmasına takılıyoruz. 'Şirket kurulacak, Beşiktaş Katarlılara satılacak' diyorlar. Bunlar deli saçması, sadece dedikodu. Ama artık bizi rahatsız etmeye başladı" ifadelerini kullandı..

SEÇİM 1 GÜN, İCRAAT 3 SENE

Beşiktaş'ın büyük bir camia olduğunu ve herkesin yönetim kurulu üyesi olmak istediğini belirten Orman, şöyle devam etti: "Yapamadığınız zaman üzülenler oluyor. Seçim 1 gün, icraat 3 sene sürüyor. Yönetim Kurulu sayısı fazla olunca dezavantajları oluyor. Profesyoneller üzerinden gitmesi daha doğal. Yarın (bugün) seçim var, tek başıma giriyorum ama inanılmaz zorlandım. Çok talep oluyor. Efektif bir yönetim kurulu üyesi oluşması için sayının daha az olması gerek. Yönetim kurulun 10 asil üyeden 8'e düşürülmesi Beşiktaş için bir ihtiyaç. Beşiktaş'ın yönetimi için ve iyi olacağı için bunu düşündüm.".

4 DEĞİŞİKLİK DE ONAYLANDI

Beşiktaş'ın olağanüstü tüzük değişikliği genel kurulunda oynalamaya sunulan 4 değişiklik de onaylandı. Kulübün adres değişikliği, divan kurulunun çalışma şekli, yönetim kurulu üye sayısının 16'dan 14'e düşmesi yönündeki talep kabul edildi. Artık Beşiktaş yönetimi yeni dönemde bir başkan, 8 asıl ve 5 yedek olmak üzere 14 kişiden oluşacak. Bu değişiklik, 1 Ocak 2019'da yürürlüğe girecek. Yıllık aidatını üst üste 3 yıl ödememeleri nedeniyle üyelik kaydı kendiliğinden sona eren üyelerin yeniden haklarından yararlanması yönündeki talep kabul edildi..

ORMAN: SÜTTEN ÇIKMIŞ AK KAŞIK DEĞİLİZ

Yönetim olarak her şeyi mükemmel yapmadıklarını belirten Fikret Orman, "Sütten çıkmış ak kaşık değiliz, hatalar da yapıyoruz. Nezaket ve zerafet içinde, kamuyu aydınlatıcı şekilde çalışmalar yapılırsa memnun olurum" diye konuştu..

TEK ADAYLI SEÇİM

Beşiktaş'ta olağanüstü seçimli genel kurul bugün yapılacak. Akatlar'da gerçekleştirilecek toplantı saat 10.30'da başlayacak. Kongrede, aidatlarını yatıran 14 bin 456 üye, 20 sandıkta oy kullanabilecek. Seçime, mevcut başkan Fikret Orman tek aday olarak girecek. Orman, yönetim kurulunda değişiklik yapmak için seçim kararı almıştı. Orman, yeni dönem yönetim kurulu aday listesinde 5 değişiklik yaptı. Fikret Orman'ın son yönetim kurulunda yer alan Ahmet Nur Çebi, Berk Hacıgüzeller, Erdal Torunoğulları, Hakan Kalkavan ve Emre Kocadağ yeni dönemde görev almayacak.

Başkan Fikret Orman, 2013'te başkanlık için yarıştığı Serdal Adalı'ya da bu kez yeni yönetim kurulu listesinde yer verdi. Yıldırım Demirören döneminde yöneticilik yapan Serdal Adalı, uzun bir süre sonra Beşiktaş yönetiminde bulunacak. Serdal Adalı'nın yanı sıra Ahmet Kavalcı, Hüseyin Yücel, Gökçe Meriçten ile Melih Aydoğdu da Fikret Orman'ın yeni dönemde yönetici olacak.
.
4. KEZ SEÇİME GİRECEK

Beşiktaş'ta ilk olarak 25 Mart 2012'de başkan seçilen Fikret Orman, 6 yılı aşkın görev süresi içinde 4. kez seçime girecek. İlk seçimde kullanılan 4 bin 545 oyun 4 bin 27'sini alan Fikret Orman, siyah-beyazlı kulübün başkanı oldu. Orman ikinci seçimde Serdal Adalı'ya karşı 5 bin 988 geçerli oyun 3 bin 850'sini aldı. 2016'daki seçime ise tek aday olarak giren Orman, kullanılan oyların 3 bin 658'ini alarak başkanlığını sürdürdü..

YENİ YÖNETİM LİSTESİ

FİKRET ORMAN
SERDAL ADALI
UMUT GÜNER
AHMET ÜRKMEZGİL
DENIZ ATALAY
HÜSEYİN YÜCEL
AHMET KAVALCI
METİN ALBAYRAK
CİHAT KUMUŞOĞLU
ŞAFAK M. YAZICIOĞLU
HÜSEYIN MİCAN
HAKAN ÖZKÖSE
ERDAL KARACAN
GÖKÇE MERİÇTEN
CANDAŞ TOLGA IŞIK
MELİH AYDOĞDU.