Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, Galatasaray derbisi öncesi yayıncı kuruluşa açıklamalarda bulundu. Bir çok konuya değinen Orman, Galatasaray ve Fenerbahçe'yi de sert bir dille eleştirdi.

Fikret Orman'ın konuşmalarından satırbaşları;

"Hiç kimsenin kapısını çalmadık"

"Vodafone Arena'nın teknolojisi dünyadaki en son sistem. Stadın altyapısını iyi yaptık, kendimiz yaptık ve bir şeyden kaçmadık. En üst teknoloji var bu statta. BJK TV de buraya geliyor. HD yayına geçeceğiz. Stadımıza 4 tane restaurant yaptık, onlar da açılacak ve 7 gün aktif olacak. 330 milyon dolar borçla aldığımız kulüp için hiç kimsenin kapısını çalmadık. Çok çalıştık, inşallah herkesi mutlu etmişizdir."

"Amacımız buraya kupayı getirmek"

"Liverpool'dan sonra Brugge çıkınca sevinmiştim, o bir hataydı bence. Hayırlısı neyse o olsun. Şampiyonlar Ligi grup kurasında devler vardı, şimdi bu takımlara bakınca daha sempatik geliyor. Hayırlısı Allah'tan. İnşallah Allah bize UEFA Avrupa Ligi kupasını getirmeyi nasip eder. Beşiktaş büyük bir kulüp. Yolun sonuna kadar gidecektir. Amacımız buraya kupayı getirmek. Niye olmasın yani? Manchester United dışındaki rakiplerin bizim kadar bütçeleri, taraftarları, statları yok. Bizim kadar eski değiller. Neden kupa olmasın? Galatasaray'ın 2000 yılındaki başarısı büyük bir olaydı. Ama o yıldan beri kupa kazanamamak Türkiye'nin ayıbı."

"Şükran Ovalı'nın da payı var"

"Mart transferleri geliyor. Caner, Demba Ba, Ersan geliyor. 3 tane yeni transfer takıma katılıyor, çok katkı sağlayacaklar. Caner sanki 40 senelik Beşiktaşlı. Tabii bunda Şükran'ın da payı var. Demba gelir gelmez takımla başlar. Çok fit durumda. Şu an ülkesinde çocuğuyla ilgili bir işi var. Gelince başlayacak. Cenk Tosun müthiş bir futbolcu. Beşiktaş'ın santraforu Cenk zaten. Aboubakar da genç ve güçlü bir golcü. Beşiktaş'ın santraforu Cenk. Aboubakar da güçlü oyuncu. Mario'dan sonra Aboubakar zorlandı çocuk. Ama kritik işler yaptı. Aboubakar inşallah başarılı olsun bonservisini alalım. Cenk Tosun benim için geçen senenin altında gidiyor. Daha yukarı çıkarmamız lazım. Cenk de çok iyi bir çocuk, pırlanta gibi."

"Noah artık kulübün maskotu"

"Tosic de iyi çocuk. Beşiktaş'ta oynayan herkes mutlu. Beşiktaş hakikaten çok düzgün bir kulüp. Beşiktaş'ta oynayan oyuncular başka yere gidip mutlu olamazlar. Diğer kulüplere dalmak, laf söylemek artık kimse bunları yemiyor. Bizim amacımız herkesin saygı duyacağı bir kulüp olmak. Atiba ile biz sezon başı sözleşme uzattık. 2+1 olarak uzattık ve devam ediyor. Asrın transferi gibi bir transfer. Atiba asrın transferi gibi hele oğluyla birlikte tam anlamıyla bütünleşti. Noah artık kulübün maskotu."

"Dany'yi Galatasaray'dan alırken sıcak bakmamıştım. Bilic ve Önder Özen çok istemişti. Kongrede bir üyemiz 'Neden aldınız bunu?' diye sordum. Düşündüm, 'teknik direktör istedi' desem olmazdı. Beşiktaş'ta transferleri yönetim kurulu yapar. Sevap da varsa hata da varsa bizim. Bir zincirimiz var, son karar benim."

"Şampiyon yorumları gerçekçi değil"

"Beşiktaş, Galatasaray'a kaybeder, Başakşehir kazanırsa fark 1 puan. Şampiyon yorumları gerçekçi değil. Nisan ayında şampiyonluğu garantileme söylemi gerçekçi bulmmuyorum. Derbiyi kaybedersek puan farkı kapanıyor. Beşiktaş iyi yolda mı? Fena değil, daha iyi olmalı. Beşiktaş, Karabük'e kaybetmemeliydi. Hakem hatası falan ama Beşiktaş hakem hatalarına sığınamaz. Kötü oynadık, yenmeliydik. Beşiktaş'ın kötü oynama hakkı yok."

"Şenol hoca bizim abimizdir"

"Şenol abi 1 dakika bile kötü oyuna dayanamaz. Şenol hoca bizim abimizdir. Çok düzgün bir insan. Çizgileri net bir spor adamı. Sevdiğim bir abim. Şenol hocanın +1 sene daha kontratı var. Rakiplerimize bakıyorsunuz kontratları bozuyorlar, yapıyorlar. Bu önemli değil"

"Fenerbahçe'nin elenmesine üzüldüm"

"Rakiplerimizin gerisinden gelerek, bugünlere ulaştık. Her sene aynı takım şampiyon olacak diye bir şey yok. Osmanlı gelsin, Trabzon gelsin, Bursa bir daha olsun isterim. Osmanlıspor'un elenmesine üzüldüm. Fenerbahçe'nin de elenmesine üzüldüm. Keşke devam etselerdi. Türkiye için de önemliydi. Biz Belçika'dan Rusya'dan daha büyük ülkeyiz."

"Fenerbahçeli oyuncular planlıydı"

"Fenerbahçe ile Galatasaray önümüzde olsaydı bu hakem konularına girmezlerdi. Algı yaratma ve taraftar bakısı bunlar. Karabük maçında penaltımız verilmedi, yediğimiz gol ofsayttı. Ama Beşiktaş iyi miydi? Hayır. Hakemi bahane etmek yanlış. Kulüpler artık alışmış hakemleri eleştirmeye. Taraftarlar yemiyor ama. Palavra bunlar. Hakemler her maçta hata yapıyor. Sezon başından beri her maçımızda hakem hatası var. Şenol hoca da benim gibi laz bir adam sinirlendi. Fenerbahçeli oyuncular planlıydı. Fenerbahçe ile oynadığımız kupa maçında Ali Palabıyık kötüydü. Ama biz niye tansiyonu o kadar yükselttik. Gerek yoktu. Fenerbahçeli oyuncular benim hocamın olduğu yere doğru geliyor. Ne alaka? Ama yine de olmamalıydı o görüntü"

"Aziz Yıldırım, 'Beşiktaş neden Pazartesi oynamıyor' dedikten sonra..."

"Beşiktaş, Demirören yönetiminde 15 kupadan sadece 1 tane almış. Bunca yıldır burada. Bir tane hakkımızla şampiyon olduk. 14'ünü diğer takımlar kazanmış. Algı yaratmak ayıp. Geçen sene Olimpiyat'ta Galatasaray'la pazartesi oynarken neden itiraz etmediler? Aziz Yıldırım, 'Beşiktaş neden Pazartesi oynamıyor' dedikten sonra her maçımız Pazartesi. Sezon başından bu yana hep Pazartesi oynuyoruz"

"Galatasaray'a bu ucuz hesaplar yakışmaz"

"Galatasaray'a bu ucuz hesaplar yakışmaz. Pazar oynasak ne olur, Pazartesi oynasak ne olur? Bunlar ucuz şeyler. Büyük camialara yakışmıyor. Dursun Bey'i çok severim. Sıkıntılı hoca değiştirdiler. Taraftar baskısından açıklamayı doğru bulmam ama bazen biz de yaptık. Bugün Londra'ya gidiyorum. Eğer yetişebilirsem derbiye gideceğim. Galatasaray her zaman bizi iyi karşılamıştır. Eskiden sigara içmiyordum maç bitene kadar oturuyordum. Şimdi sigara içmeye çıkıyorum, 'Çıktı, gitti' deniyor."

"Van Persie bizde olsaydı o hareketi yapamazdı!"

"Van Persie'yi biz de almak istemiştik. Eğer biz alsaydık, derbide yaptığı hareketleri asla yapamazdı bizim takımda. Bizim kulüp kültürümüzde böyle bir şey yok. Zamanında Pascal bu hareketi yaptı, gönderildi. Kaldı ki Pascal sembol bir oyuncuydu."

"Koca koca adamlar yalan konuşuyor"

"Bizim gelir rakibimiz Başakşehir değil. Gelir rakibimiz Manchester United, Barcelona. Ülke olarak büyümeliyiz. Beşiktaş için haftada 7 gün 18 saat çalışıyorum. Bu aşk olmasa yapamazdım. Yönetim kurulumuz benden daha fazla çalışıyor. Mitrovic çok iyi bir transfer. Biz, onu izleyerek aldık. Bizde koca koca adamlar yalan konuşuyor. Bizim camiamızın içinde dış mihraklar var. 2 milyon TL borç varmış, bunları camilerde konuşuyorlar. Samet Aybaba ve Bilic, Beşiktaş'ta çok önemli işler yaptı.

"İnşallah hakemin maça etki etmediği bir derbi olur"

"Galatasaray çok büyük bir camia. 4 tane yıldızı, UEFA Kupası var. Bizim için kolay bir maç olmayacak. Galatasaray ebedi dostumuz. İnşallah hakemin maça etki etmediği bir derbi olur."