Japonya’ya yurt dışından futbol maçları yayını satan aracı kurumun temsilcileri Süper Ligin yayımcısı beIN Sports ve TFF’ye sürpriz bir teklifte bulunmuş, 31’nci haftada oynanacak Galatasaray-Beşiktaş derbisinin Japonya’dan izlenebilmesi için öğle 15:00 civarında oynanmasını önermişti.

Teklifin kabul edilmesi durumunda aracı firmanın hem TFF’ye, hem Galatasaray hem de Beşiktaş’a mali anlamda destek olacağı belirtilmişti.
Türkiye’ye bu maç için oldukça fazla Japon taraftar getirilebileceği hatta öncesinde iki takımın idmanlarının ve oyuncularla yapılacak röportajların bile yayınlanması kapsayan bir mali yardım olabileceği hatırlatılmıştı.

Fikret Orman bu teklifle ilgili; ''hem Beşiktaş'ta hem de Galatasaray'da Japon futbolcu var. Asya kıtasında izlenmesi için derbi saat 14:00 ya da 15:00'da oynanabilir. Neden oynanmasın?'' açıklaması yaptı.

ASYA’DA 9 ÜLKEDE BEŞİKTAŞ MAÇLARI YAYIMLANIYOR

Bu arada dünya çapındaki popüler oyuncuları sayesinde Beşiktaş’ın maçları Asya’da ilgi görmeye başladı. Kagawa transferi sonrasında Beşiktaş’ın maçları Asya’da, canlı, banttan ve özel yayın olarak 9 farklı Asya ülkesinde yayımlanmaya başlandı. Bu kanallar; Pakistan’dan Star Sports, Çin’den SMG, Endonezya, Filipinler, Tayland’dan BeinSports, Japonya’dan NHK, Güney Kore’den SpoTV, Malezya’dan ASTRO TV ve Singapur’dan Singtel TV.


Kaynak:Fotospor