Fikret Orman Beşiktaş gündemine dair önemli açıklamalarda bulundu. İşte o açıklamalar :

Transferi yılan hikayesine dönen Gökhan Gönül ile ilgili olarak Fikret Orman : "Gökhan Gönül önemli, kadromuzda görmek isteyeceğimiz tarzda bir oyuncu. Kararı kendisi verecek.Sürecin uzaması beni rahatsız etmiyor. Daha uzun bir süre var önümüzde."

Beşiktaş'ın eski teknik direktörü Slaven Bilic'in kesin olarak ilgilendiğini söylediği başarılı orta saha oyuncusu Atiba Hutchinson ile ilgili olarak Orman : " Atiba'ya teklif var ama göndermeyeceğiz. Ülkesinden döndüğünde sözleşmesini uzatmayı planlıyoruz." dedi.

Sözleşmesi sona eren futbolcularla ilgili olarak Başkan Fikret Orman :" Sözleşmesi biten oyuncularımız arasından istediklerimiz ile uzattık. Serdar Kurtuluş aramızdan ayrıldı." ifadesini kullandı.

Son dönemde adı Fenerbahçe ile anılan İsmail Köybaşı ile yeni sözleşme imzaladıklarını dile getiren Fikret Orman son olarak ;
"Transferde abuk subuk paralar ödeme taraftarı değilim. Bizden önceki yönetim harcadı, durum herkesin malumu." diyerek transfer döneminde aceleci olmayacaklarını dile getirdi.