Ünlü spor yorumcusu ve yazar Güntekin Onay, Beşiktaş-Galatasaray derbisini Vatan Gazetesi'nde yer alan yazısında değerlendirdi.

- Beşiktaş, deyim yerindeyse Galatasaray’ı sürklase etti! -

"Beşiktaş ilk 25 dakika müthiş bir baskıyla başladı. Galatasaray ise '6 puan öndeyim' duygusuyla savunmada kalmayı seçti. Beşiktaş’a fazla alan vermediler ancak çıkmakta zorlandılar. İlk yarı topa daha fazla sahip olmasına rağmen siyah-beyazlılar adına pozisyon zenginliği azdı.
 
İkinci yarının başlaması ile gelen gol Beşiktaş’a inanılmaz bir özgüven ve moral getirdi. Özellikle Oğuzhan’ın rakip ceza sahasına yakın oynaması, hücumda son derecede yaratıcı işler yapması Galatasaray’ın dengesini bozdu. 46 ile 70 arasındaki 25 dakikalık süreçte Beşiktaş, deyim yerindeyse Galatasaray’ı sürklase etti. İnanılmaz goller kaçtı. Özellikle de Oğuzhan ve Quaresma çok net fırsatlardan sonuç alamadılar. Ancak Galatasaray savunmasının adeta darmadağın olduğu bu bölümde savunmacı Tosic sahneye çıktı ve Beşiktaş’ı rahatlatan gole imza attı.
 
- Quaresma takım arkadaşlarına ayak uyduramadı! -

Ricardo Quaresma dün takım arkadaşlarına fazla ayak uyduramadı. Şayet Şenol Güneş, 2-0’dan sonra Lens’i oyuna alsaydı açık alanlarda çok daha etkili olabilirdi. Şunu belirtelim ki Medel’in girişi de Oğuzhan’ın oyuna daha çok katılmasını sağladı ve orta sahayı güçlendirdi.

- Derbinin yıldızı Oğuzhan'dı! -
 
Dün gece daha fazla isteyen ve kalitesini fazlasıyla sahaya yansıtan bir Beşiktaş gördük. Galatasaray ise sahada yoktu ve daha farklı bir yenilgi almadığı için şanslıydı. Beşiktaş’ta herkes çok çalıştı. Ama sahanın yıldızıysa Oğuzhan'dı."