Türkiye’de 3 yıldızı takan Beşiktaş, Uzak Doğu’nun da yıldızı olmak için çok önemli bir projeye imza atıyor. Başkan Fikret Orman, kulübün pazar potansiyelini 100 milyon kişiye çıkartma hayaliyle başladığı ‘Doğu’ya Yolculuk’ta ilk adımı attı. Takımdan önce Çin’e giden ve medyayla buluşup, tanıtım faaliyetlerinde bulunan Orman’ın girişimleri daha şimdiden meyvelerini vermeye başladı. Akşam’dan Muhammed Güneroğlu’nun haberine göre Çin basını da bu girişimi, ‘İpek Yolu Projesi’nin hayata geçmesinde sportif misyonu Beşiktaş üstlendi” diye duyurdu.

EN ÇOK ÇİN’LE İLİŞKİLİ TÜRK KULÜBÜ
China Daliy
’de yer alan bir haberde Çin futbolunun son dönemde parlayan bir yıldız olduğu ve dünyada en çok konuşulan 5 ligden biri haline geldiği hatırlatıldı. Söz konusu haberde Beşiktaş’ın da Çin futbol pazarına en çok oyuncu transferi yapan Türk takımı olduğu ifade edildi. İlhan Mansız, Ahmet Dursun, Ersan Gülüm, Demba Ba gibi isimlerle örneklendirilen yazıda, Kartal’ın, Futbolun İpek Yolu’nun kurulmasında öncü rol oynadığı da dile getirildi. Futbolun kültürler arası değişim ve etkileşimde de önemli bir araç olduğu hatırlatıldı. Ülkeler arası iş birliğine sunacağı katkı da vurgulandı.

ÇİN BÜYÜKELÇİSİ 450 KM YOL YAPTI
Haberlerde Çin’in Ankara Büyükelçisi Yu Hongyang’ın 450 kilometre yol kat edip, Beşiktaş’ın şampiyonluk balosuna gittiği ve burada dostça karşılandığı hatırlatıldı. Beşiktaş’ın 1.4 milyar nüfuslu Çin’de bir fan grubu oluşturacağı bildirildi.