Beşiktaş, Kagawa ve Ljajic ikilisinden birini tercih etmek zorunda kalabilir. Önceliği Kagawa olan yönetim, Japon’u tutarsa Ljajic için satın alma opsiyonunu kullanmaktan vazgeçebilir.
Ekonomik olarak zor günler geçiren Beşiktaş’ın, sezon sonu planlamasını yaparken ilk kıstası bütçe olacak. Yönetim takımın yıllık maaş bütçesini 35 ila 40 milyon euro arasında tutmayı hedeflerken, dış transferde de bonservis bedeli ödemeyi önceleyecek. Siyah beyazlıları gelecek sezon için en çok zorlayacak konu ise Adem Ljajic olacak. Performansıyla geçer not alan Ljajic, diğer yandan bonservis bedeliyle de düşündürüyor.

Sözleşmede opsiyon hakkı bulunuyor

Beşiktaş, 27 yaşındaki orta saha için satın alma opsiyonunu kullanırsa 6.5 milyon euro ödeyecek. Kartal’ın Ljajic stratejisini Shinji Kagawa berlirleyecek. Uzakdoğu pazarını da düşünerek, Kagawa’yı kadrosunda tutmayı arzulayan yönetim, Japon oyuncu için Borussia Dortmund ile anlaşabilirse, Adem Ljajic’i almaktan vazgeçebilir.

Kagawa’nın kararı belirleyici olacak

7 milyon euro piyasa değeri olan Kagawa’yı daha düşük bir bedele almak için uğraşacak olan Beşiktaş, yeniden kiralama yolunu da masaya yatıracak. Kagawa da Beşiktaş’ta devam etmek isterse Dortmund’un da kolaylık sağlaması bekleniyor. Beşiktaş, ekonomik durumu gözeterek, önce Kagawa’yı takımda tutmaya çalışacak, olmazsa Ljajic opsiyonunu kullanacak.



Kaynak:Hürriyet