Süper Ligin siyah-beyazlı ekibi Beşiktaş, Mario Gomez'in ayrılmasından sonra o bölgeye transfer ettiği Aboubakar'dan beklenen patlamayı görememişti ve bu sezon devre arası transfer döneminde forvet bölgesine geçmişte yine süper lig ekiplerinden İstanbul takımı Kasımpaşa'da da forma giyen Ajax altyapısı çıkışlı Ryan Babel'i transfer etmişti.

Fakat Süper Lig,Türkiye Kupası ve UEFA Avrupa Ligin'de yoluna emin adımlarla devam eden Beşiktaş'ta asıl hedef santrafor bölgesine dünyaca tanınan bir ismi transfer ederek, üç kulvarda da başarı ve başarılar elde etmek...

Beşiktaş'ın son zamanlarda daha önce Atletico Madrid ve Porto forması giyen şu anda ise kariyerine rekor bir transfer ücreti (42 milyon euro) ile transfer olduğu Çin Süper Ligi ekiplerinden GZ Evergrande takımından Jackson Martinez için transfer girişimlerinde bulundu.

Siyah-Beyazlı takımın yöneticileri, 30 yaşındaki Kolombiyalı yıldız oyuncu için GZ Evergrande takımı yöneticileri ile temasa geçerek oyuncuyu 6 aylığına kiralamak için teklifte bulundu. 

Alınan bilgilere göre; Kara kartal Beşiktaş, bu transfer için elindeki tüm imkanları ve şartları zorlayacak.