Yeni Malatya deplasmanında bu sezon ilk kez üst üste 3. maçını kazanan Beşiktaş’ta orta sahadaki oyuncuların skora katkısı dikkat çekiyor. Kartal’ın 34 resmi maçında rakip filelere 65 gol gönderildi. Bu resmi maçlarda Beşiktaş’ın orta sahasında görev alan 9 isim, gol yollarında da takımına önemli katkı yaptı. Siyah-Beyazlı ekipte, orta saha oyuncuları Adem Ljajic, Jeremain Lens, Oğuzhan Özyakup, Ricardo Quaresma, Dorukhan Toköz, Atiba Hutchinson, Shinji Kagawa ve devre arasında takımdan ayrılan Ryan Babel ile Tolgay Arslan, rakip fileleri havalandıran oyuncular oldular.


3 GOL RAKİP OYUNCULARDAN

Bu dokuz isim, Beşiktaş adına 65 golün 29’una imza attı ve skor üretimine yüzde 44,6’lık katkıda bulundu. Kartal’da Jeremain Lens 5, Oğuzhan Özyakup, Quaresma ile Dorukhan Toköz 3’er, Adem Ljajic 4, Hutchinson ve Kagawa da 2’şer kez gol sevinci yaşadı. Beşiktaş orta sahasının diğer 7 golünü ise devre arasında takımdan ayrılan Ryan Babel (6) ve Tolgay Arslan (1) kaydetti. Siyah-Beyazlı ekipte santrforlar 23 ve savunma oyuncuları da 10 kez fileleri havalandırdı. Beşiktaş’ın bu sezonki üç golünü ise rakip oyuncular kendi kalesine atmıştı.

LİGDE EN GOLCÜ DORUKHAN

Kartal’da orta sahasındaki isimlerin Süper Lig’deki gol katkısı da artmaya başladı. Beşiktaş ligdeki 22 maçta 42 gol atarken, orta sahadaki oyuncular bunların 19’unu kaydetti ve yüzde 45,2’lik oran yakaladı. Siyah-beyazlılar, ligin ikinci yarısındaki beş maçta fileleri 14 kez havalandırırken, bunların 9’unu orta sahadaki isimler atmayı başardı. Süper Lig’in ikinci yarısında Beşiktaş’ın orta saha oyuncularından Dorukhan Toköz, Ljajic, Hutchinson 3 ve yeni transfer Kagawa 2’şer kez gol sevinci yaşadı.

Kaynak: Akşam