Beşiktaş maçındaki olaylar nedeniyle siyah-beyazlılar gibi Avrupa'dan ertelemeli men cezası alan Lyon, kararın bozulması için UEFA'ya başvurdu.

Lyon kulübü Ajax maçının ardından açılan soruşturma ile karşı karşıya kaldığı Avrupa'dan men riskini bertaraf etmenin yolunu buldu. Beşiktaş ile oynadığı karşılaşmanın ardından UEFA tarafından ertelemeli men cezası verilen Fransız ekibine, aynı olayların tekrarlaması durumunda men cezası verileceği tebliğ edilmişti.

Beşiktaş ile aynı cezaya çarptırılan Lyon'a, taraftarlarının sahaya girmesi, meşale yakması ve yabancı madde atması ile kötü ev sahipliği nedeniyle bu ceza kesilmişti. Aynı konular nedeniyle Avrupa Ligi yarı finalindeki Ajax maçında da soruşturma yiyince, 20 Temmuz'da çıkacak kararda men cezası beklentisi oluştu.

Beşiktaş için emsal olacak

Bunun üzerine Lyon UEFA'ya başvurma kararı aldı. Beşiktaş maçında yaşanan olaylar nedeniyle aldığı ertelemeli men cezasının kaldırılmasına yönelik itirazda bulundu. UEFA Fransızları haklı bulur da verdiği ertelemeli men cezasını kaldırırsa, bu karar siyah-beyazlılar için de bir emsal niteliği taşıyacak.

Kartal'ın kaderi Lyon'a bağlı

Çünkü aynı maçta Beşiktaş da, aynı nedenlerden ötürü aynı cezayı almış, Avrupa'dan ertelemeli olarak men edilmişti. Siyah-beyazlılar da Lyon'un itirazının kabul edilmesi durumunda rahatlayacak. 2 yıl içinde aynı olayları tekrarlaması durumunda Avrupa'dan men edilme tehlikesi bulunan Kara Kartal, böylece bu dertten kurtulmuş olacak.

Kaynak: Milliyet